Олексіївська сільська територіальна громада

Харківська область, Лозівський район

Круглий стіл: «Інститут старости. Сучасні виклики та перспективи розвитку»

Дата: 13.05.2024 22:01
Кількість переглядів: 69

Фото без описуФото без опису

🇺🇦 Представники нашої громади, староста Одрадівського старостинського округу Володимир Тарасенко та староста Картамиського округу — Раїса Хлистун, сьогодні взяли участь в засіданні круглого столу "Інститут старости. Сучасні виклики та перспективи розвитку", який відбувся у м. Києві за сприянням та підтримки проєкту Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Підвищення ефективності роботи і підзвітності органів місцевого самоврядування» («ГОВЕРЛА»), Громадської організації «ДЕСПРО».

Фото без описуФото без опису

В заході взяли участь народні депутати України, представники органів державної влади, органів місцевого самоврядування та їх провідні асоціації, вітчизняні і міжнародні організації, експерти.

Учасники заходу обговорили дискусійні питання: правовий статус та роль старости в територіальній громаді, проблематику організації роботи в умовах військової агресії, пріоритетні напрямки реформування законодавства щодо інституту старост та шляхи подальшого розвитку інституту старост в Україні.

Більш детально зупинилися на питані інституту старости та його впливу на функціонування громад, було проаналізовано поточний стан утворення старостинських округів та затвердження старост у територіальних громадах ; правовий статус та роль старости в територіальній громаді; проблемні питання організації роботи старости та виконання ним своїх повноважень; шляхи удосконалення законодавства щодо інституту старост.

❗Важливо, що під час круглого столу було напрацьовано конкретні практичні та теоретичні рекомендації для покращення організації роботи старост в умовах збройної агресії. Неодмінно треба адаптувати законодавство до нових викликів збройної агресії росії проти України, щоб надати громадам можливості діяти в цих умовах максимально ефективно для підтримки обороноздатності нашої країни.

🤝Олексіївська сільська територіальна громада вдячна народним депутатам, представникам органів виконавчої влади та асоціаціям органів місцевого самоврядування, міжнародним партнерам, колегам за ефективну комунікацію у такий складний час, за можливість висловитися і почути одне одного, проаналізувати проблеми і заручитися підтримкою у їхньому вирішенні.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних