Олексіївська сільська територіальна громада

Харківська область, Лозівський район

Звіт старости Михайлівського старостинського округу про проведену роботу за 2023 рік

Дата: 31.01.2024 14:42
Кількість переглядів: 286

    З В І Т

ПРО  РОБОТУ СТАРОСТИ  МИХАЙЛІВСЬКОГО СТАРОСТИНСЬКОГО  ОКРУГУ ВИКОНАВЧОГО КОМІТЕТУ ОЛЕКСІЇВСЬКОЇ  СІЛЬСЬКОЇ РАДИ ШЕВЛЯКОВОЇ ЛАРИСИ АНДРІЇВНИ  ЗА 2023 РІК

 

  Шановні жителі Михайлівського старостинського округу 2023 рік набирає своїх обертів, всі ми ще раз перевели свій подих, набралися терпіння, подякували Богу за те, що надихає нас та надає наснаги на боротьбу за незалежність, за право бути господарями на своїй землі й у своїй країні, на здобуття Перемоги від підступного ворога, а далі… закотили рукава і працюємо з Божим благословенням.

Фото без опису

 Фото без опису

Відповідно до Конституції України, Законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про службу в органах місцевого самоврядування» та Положення про старост – як староста Михайлівського старостинського округу перед жителями своїх підпорядкованих населених пунктів я маю звітувати про проведену роботу за минулий 2023 рік, що зроблено і що невдалося.

  Цей звіт не лише про мою роботу впродовж складного 2023 року, а і звіт про життя громади, сільського активу, всіх жителів старостинського округу, які долучилися до того, щоб життя у нашій громаді стало кращим.

  Рік пройшов у складних умовах воєнного стану, нові реалії вплинули на пріоритети в роботі та здійсненні повноважень.

  Робота старостинського округу проводиться відкрито, в інтересах громади. Забезпечується  в межах повноважень та фінансової можливості  старостинського округу вирішення питань жителів, пошук методів і підходів до розв'язання назрілих, гострих, життєвих питань та проблем, що виникають в силу тих чи інших обставин.

  Уповноважена Олексіївською сільською радою, яка мене затвердила, діяти в інтересах жителів Михайлівського старостинського округу у виконавчих органах сільської ради.,

  • Беру участь у пленарних засіданнях Олексіївської сільської ради та

засіданнях її постійних комісій ( при запрошенні на засідання комісії щодо розгляду питання, що стосується території Михайлівського старостинського округу) з правом дорадчого голосу.,

  • Як член виконавчого комітету Олексіївської сільської ради беру участь

у пленарних засіданнях виконавчого комітету сільської ради, де дію та представляю інтереси жителів Михайлівського старостинського округу.

  • Сприяю нашим мешканцям у підготовці документів, що подаються до

органів місцевого самоврядування та місцевих органів виконавчої влади, передаю їх за призначенням.

При зверненні громадян приймаються заяви по соціальному захисту, по земельним питанням, на виготовлення технічних та проектних документацій на земельні ділянки для їх оформлення уприватну власність, які надалі подаються на розгляд сесії Олексіївської сільської ради, або виконавчого комітету.

  • Беру участь в організації виконання рішень сільської ради, її виконав-

чого комітету, розпоряджень, доручень сільського голови на території ста-ростинського округу та у здійсненні контролю за їх виконанням.,
- Здійснюю моніторинг за дотриманням на підвідомчій території
старостинського округу громадського порядку, станом виконання прийнятих рішень сільської ради, правил благоустрою населеного пункту.

  Спільно з податковою службою організовується робота по сплаті земельного податку та податку на нерухоме майно. Проводиться моніторинг сплати місцевих податків суб’єктами господарювання на території округу.
  Так, як і раніше в старостинському окрузі здійснюється погосподарський облік, видаються довідки у межах наданих повноважень для оформлення субсидії, компенсації, видаються довіреності та виконуються інші нотаріаль-ні дії (засвідчення підпису на заявах, засвідчення копій документів, оформ-лення заповіту), ведеться військовий облік призовників, військовозобов’язаних та резервістів.

Тепер дещо зробимо аналіз динаміки населення.
Станом на 01.01.2023 року зареєстроване населення складало :

Всього – 508 осіб.
с.Михайлівка - 485 осіб.,
с.Берестки - 2 особи.,

с.Сумці – 21 особа.

із них: дітей дошкільного віку – 20.,

дітей шкільного віку – 63.,

працездатне населення – 300 .,

громадян пенсійного віку – 142.

90 і старші – 4 чол.

Населення за статтю складає: – чоловіки -246 осіб., жінки – 262 особи.
На території старостинського округу за період 2023 року

народилась – 4 дитини, 2 місцеві (Мигович Володимир та Наумова Уляна),

та 2 ВПО (Кравцова Варвара, Дудка Уляна).,

померло – 16 осіб, із них 12- місцеві, а 4 ВПО

Шлюб зареєстрований – 1 (Дудка Владислав і Пастухова Лілія)

Узагальнимо минулорічну роботу за наступними підпунктами:

Місцеве самоврядування

  Наша країна переживає зараз дуже складні часи. В умовах введення в Україні воєнного стану, викликаного збройною агресією росії робота старостинського округу проводиться відкрито, в інтересах нашого населення та громади . Забезпечуються в межах повноважень та обмеженої фінансової можливості старостинського округу вирішення питань жителів, пошук методів і підходів до розв'язання назрілих, гострих, життєвих питань та проблем, що виникають в силу тих чи інших обставин, а саме: соціального захисту населення, оформлення пільг та субсидій, питань пенсійного фонду, руху соціального автобусу, заготівля дров на зиму, відсутність води в колодязях, вивозу сміття, обслуговування соцпрацівниками, отримання одноразової адресної грошової допомоги із різних потреб, роботи магазину, роботи виїзної торгівлі, оформлення ІД –картки та отримання витягу з реєстру територіальної громади про реєстрацію місця проживання, оформлення спадщини, про відновлення газопостачання у відключених домогогосподарствах від системи газопостачання, та багато інші.

  Згідно затвердженого графіку прийому громадян – за 2023 рік мною було проведено 55 прийомів . Загальна кількість питань, з якими звернулись громадяни складає – 84, всі звернення зареєстровані в журналі обліку особистого прийому громадян. З усіх звернень громадян було надано вичерпну відповідь, або необхідні документи, довідки, контактні телефони або адреси.

  В Михайлівському старостинському окрузі я забезпечую організацію діловодства, відповідно до затвердженої номенклатури справ.

Згідно Інстркуції з діловодства ведуться журнали:

  • Журнал реєстрації вхідних документів – опрацьовано та зареєстровано – 108 документів;

  • Журнал реєстрації вихідних документі – опрацьовано та зареєстровано – 105 документів.,

  • Журнал реєстрації пропозицій, заяв і скарг громадян – 4 заяви.

За зверненнями громадян за звітний період на території Михайлівського

старостинського округу вчинено 21 нотаріальна дія з питань, віднесених законом до відання посадових осіб органів місцевого самоврядування, згідно зі статтею 37 Закону України «Про нотаріат». Зареєстровано 5 заповітів, про що скеровано відповідно 5 заяв до Харківської філії ДП «Національні інформаційні системи» для подальшої реєстрації заповітів в Спадковому реєстрі нотаріальних дій та відповідно отримано 5 Витягів про успішну їхню реєстрацію.

  • посвідчено дублікатів замість втрачених документів - 1,

  • засвідчено вірність підпису на заявах різного характеру – 7,

  • посвідчено довіреностей - 8,

також надавалися відповідні документи для переоформлення спадщини на майно померлих громадян.

За 12 місяців 2023 року старостинським округом видано населенню всього:
-Довідок різного соціального характеру – 152 .,

На старостинському окрузі працює адміністратор, який виконує досить обширний перелік робіт. 

За зверненнями громадян Михайлівського округу в 2023 році здійснювалась робота в Державному реєстрі речових прав – 152 реєстраційні дії, це:

- реєстрація права власності на нерухоме майно;

-реєстрація права власності на земельні ділянки;

-видача інформаційних довідок з Державного реєстру речових прав .

За виконання цих дій за оплату держмита до бюджету Олексіївської сільської ради надійшло – 11 тис. 800 гривень.

- Оформлено заяв на отримання статусу ВПО – 30 заяв.,

- Оформлено пакетів документів на допомогу ВПО – 23 звернень.,

- Оформлено пакетів документів на компенсацію по програмі «Прихисток»

( у 2023 році було 20 домогосподарств в яких розміщувалось 54 особи) за розміщення в домогосподарствах ВПО – 205 заяв за рік.

В зв’язку із змінами до Постанови №333 від 19.03.2022 року, які прийняті Постановою 1413 від 29.12.2023 р. зменшується кількість домогосподарств, в зв’язку з тим, що виключаються особи з родинними зв’язками по відношенню до власника домогосподарства: чоловік-дружина, син-донька, батько-мати та онуки.

При проведенні комісійно актів обстеження домогосподарств із січня цього року зменшується 6 домогосподарств, які приймали ВПО, а в них 13 осіб.

-Оформлено 28 справи для надання різних видів соціальних допомог.,

Оформлено 7 справ по наданню пільг на тверде паливо багатодітним сім’ям та учасникам АТО.,

-Оформлено субсидій на природний газ та електроенергію – 19 справ.

-Видача та подовження посвідчень багатодітних родин та дітей з багатодіт-них родин -6.,
-Прийнято, оформлено пакетів документів та передано до Олексіївської сільської ради згідно Програми соціального захисту на 2021 – 2025 роки по зверненням громадян- із них:

- на отримання одноразової адресної грошової допомоги на лікування, згідно наданих медичних документів – 4 заяви,

- при важкому матеріальному становищі (згідно проведених актів обстеження умов проживання та доходів сім’ї) – 2 заяви.,

- допомоги на тверде паливо ( згідно проведених актів обстеження умов про-живання та доходів сім’ї, обов’язково із врахуванням відсутності альтернативного виду опалення та зем.паю) – 4 заяви.,

-Проведено оформлення пакету документів на розгляд виконавчого комітету згідно Програми соціального захисту на 2021 – 2025 роки на привітання осіб, яким виповнилося 90 років та + на отримання 3тис.грн - у нас в окрузі було- 4 особи., (Грекова Г.І., Катунін М.І., Кузнєцова Г.С. та Сумцова К.П )

- Проведено оформлення пакету документів з нагоди народження дитини – у нас в окрузі хлопчик – Мигович Володимир Володимирович.

- Проведено оформлення пакету документів сім’ї, яка виховує 5 і більше дітей – Стрункін Ігор батько 6 дітей отримав – 3 тис. грн.. –до Дня захисту дітей.

-Оформлення пакету документів до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 34 річниці виводу військ з республіки Афганістан (15 лютого 2023р.) – у нас в окрузі отримав Черкашин В.М. – 1 тис.грн.

- Оформлення пакету документів на матеріальну допомогу голові ветеранської організації – Шевляковій Раїсі Михайлівна – 3 тис.грн.

-Оформлення пакету документів до Дня вшанування ліквідаторів наслідків Чорнобильської аварії ( 14 грудня 2023) – у нас в окрузі отримав Баєв А.О. – 1 тис.грн.

-Складено актів обстеження матеріально-побутових умов проживання – 16.,

-Видано довідок - характеристик по запитам ( суду, пеніціарної служби, поліції) - 18.,

-Оформлено заяв про реєстрацію місця проживання (перебування) з одночасним зняттям із задекларованого/зареєстрованого місця проживання (перебування ) – 16 заяв.,
За зверненнями громадян надавались Витяги з реєстру про реєстрацію місця проживання - 83 звернення.,

Працюємо, як в електронній формі, так ведеться і картотека.

У старостинському окрузі ведеться погосподарський облік домогосподарств, як виду первинного обліку, передбачений для накопичення і систематизації відомостей, які збирають по кожному господарському об’єкту з розташованих на території громади сільському населеному пункті і які є необхідними для проведення державних статистичних спостережень. Цей обсяг роботи включає в себе запис інформації про усіх зареєстрованих у житлових приміщеннях мешканців, інформації про народження дітей та смерті громадян. Поновлення та відображення достовірної інформації про площу будинків, рік їхньої побудови, площу земельних ділянок, що надана в користування та рахується за домогосподарством, наявність худоби та птиці станом на 01 число щороку, для підготовки статистичного звіту за формою 6-сільрада.

Здійснюється облік та зберігання погосподарських книг в період із 1943 року.

Постановою Кабінету Міністрів України 30.12.2022 року № 1487 затверджено Порядок організації та ведення військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів – на органи місцевого самоврядування покладено обов’язки планування, організації та забезпечення мобілізації на відповідній підвідомчій території. З початку 2023 року проведено велику роботу з оновлення карток первинного обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів. Згідно нових вимог та розпоряджень начальника Лозівського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Харківської області, розпоряджень Олексіївського сільського голови Михайлівським старостинським округом постійно проводиться гігантична робота з оповіщення та вручення повісток, щодо прибуття військовозобов’язаних до першого відділу Лозівського РТЦК та СП Харківської області для оновлення персональних даних та проходження медичного огляду, визначення стану придатності та призову на військову службу під час мобілізації.

Комісією у складі трьох чоловік (староста, адміністратор, депутат сільської ради) неодноразово було проведено подвірний обхід для вручення повісток згідно визначених термінів. Ті військовозобов’язані, хто отримав повістку доставлялися особисто старостою до першого відділу Лозівського РТЦК та СП. На тих військовозобов’язаних, які не мешкають на протязі декількох і більше років складені Акти з підписами членів комісії та підтвердження двох сусідів.

По можливості ( з тими військовозобов’язаними які з’являються та ідут на контакт і співбесіду) проводиться роз’яснювальна робота, щодо виконання правил військового обліку та звіряння карток первинного обліку. Робота триває.

- За ініціативою Президента України для забезпечення українців самого необхідного в умовах нанесення масованих ракетних ударів по критичній інфраструктурі організовано та відкрито в зимовий час при температурі більше -10 градусів - пункт незламності. В нашому окрузі в період з грудня 2022 року до кінця березня 2023 працював пункт незлімності. Після припинення свою роботу відновив у жовтні 2023 року де можно при відсутності світла зарядити телефон, повербанк, обігрітися, випити чаю чи кави, при необхідності переночувати. Олексіївська сільська рада забезпечила старостинські округи бензо- та дизель-генераторами, забезпечили пальним, та продуктами харчування тривалого зберігання. Послугами скористалося - 122 чол.

Соціальний захист населення

На території сіл проживають:

  • багатодітних сімей 8 в яких виховується 29 дітей.,

  • мами одинокі – 4 які виховують 11 дітей.,

  • неповні сім’ї з дітьми – 6 в яких виховується 14 дітей.,

  • діти інваліди – 1 дитина.,

  • діти сироти – немає.,

  • діти позбавлені батьківського піклування – немає.,

  • учасників трудового тилу – 4 чол.,

  • учасник ліквідації аварії на ЧАЕС - 1;

  • Громадяни, які потерпіли від Чорнобильської катастрофи – 2 чол.

  • Інвалідів усіх груп і категорій – 23 чол.,

Майже два роки ми живемо в умовах війни. На сьогоднішній день у нас обліковується :

  • Військовослужбовці, які несуть службу в ЗСУ – 13чол.,

  • Сім’ї військовослужбовців - 18

  • учасників АТО – 8 чол.,

З лютого 2022 року після нападу рашистів на нашу землю допомагала в зборах продуктів та засобів гігієни для воїнів ЗСУ. Займалася поселенням ВПО, допомагала адаптуватися до нового місця проживання. З часу повномасштабного вторгнення на території округу проживало 185 осіб з числа ВПО. Станом на сьогодні проживають сім’ї переселенці – 78 сімей, які складають загальну чисельність 148 чол., із них

  • за статтю чоловіки – 55 осіб , а жінки 93 осіб.,

  • за віком:

  • діти віком від 0 до 18 років – 47 чол.,

  • громадяни від 18 до 60років – 75 чол.,

  • громадяни віком 60+ - 26 чол.

З січня 2023 року продовжувалася робота по складанню списків на

отримання гуманітарної допомоги для внутрішньо переміщених осіб, восновному були охвачені малозахищені верстви населення – сім’ї з дітьми, люди у віці 60+, та особи з інвалідністю, родини військовослужбовців. Кількість наборів гум.допомоги завжди з’ясовувалася з відділом соціального захисту населення.

Було отримано в лютому та березні три гуманітарки від Червоного креста;

Було отримано у березні комбікорма для птиці та свиней;

Було отримано у квітні насіння овочевих культур та картопля для посадки;

У травні дві гуманітарки – насіння для посадки та продукти (сухе молоко, цукор, олія, мука).

У серпні продуктові набори для ВПО;

У вересні продуктові набори для родин військовослужбовців,

У жовтні – продуктові набори для ВПО, для осіб з інвалідністю 2ї групи, для дітей з інвалідністю, для родин військовослужбовців, для родин, які виховують 5 і більше дітей.

У листопаді - продуктові набори для ВПО, для родин військовослужбовців, осіб з інвалідністю 1, 2, 3 груп, багатодітні родини.

Основна та важлива задача стояла привезти цю гуманітарну допомогу та її розгрузити, об’єм якої був завжди великий.

04.12.2023 року від Олексіївської сільської ради були отримані солодкі подарунки до Різдвяних та Новорічних свят для дітей віком від 0 до 14 років включно, як місцевим так і ВПО.

Повномаштабна війна проти агресора рф, внесла свої корективи в життя громади. Цей важкий для всіх нас рік об’єднав жителів нашої громади. Проводилася відправка допомоги ЗСУ, а саме: продукти харчування, домашня випічка, консервація, теплі в‘язані носки, сітки та коврики для сидіння.

Видаються талони на проїзд соціальним автобусом пільговим категоріям

наших мешканців.

На території старостинського округу працюють два соціальні працівники:

  • Стовпаченко Надія Петрівна – обслуговує 7 громадян.,

  • Баєва Оксана Василівна – обслуговує 7 громадян.,

Всього обслуговується - 14 одиноких пристарілих громадян, які потребують стороннього догляду.

Надаються послуги ЦНСП Олексіївської с/ради : Соціальне таксі для осіб похилого віку, для відвідування лікарні та інших необхідних питань, регулярно надається послуга соціального перукаря, прокат засобів реабілітації та інші.

Зв’язок

На території старостату функціонує пересувне відділення поштового зв’язку №113 «Укрпошти» м.Первомайський Харківської області, яке працює два дні на тиждень (середа та п’ятниця ) з 13-00 до 15-00 години. Забезпечують населення необхідними послугами – видача пенсійних виплат, видача перерахованих субсидій, приймання комунальних платежів, відправка та вручення посилок, рекомендованих листів, приймання та виплата грошових переказів.

Культура

На території старостинського округу працюють згідно затверджених графіків роботи установи культури, це:

  • Михайлівський філіал Верхньобишкинського сільського будинку культури.

  • Михайлівський філіал Олексіївської публічної бібліотеки.

Робота Михайлівського філіалу Олексіївської публічної бібліотеки та Михайлівського філіалу Верхньобишкинського сільського будинку культури завжди була спрямована на створення затишної атмосфери, де прислухаються до думок різних вікових, та соціальних груп населення нашого округу. Робота була спрямована на довіру і повагу користувачів, надаючи їм якісну та корисну інформацію. Проводились обмежено- масові заходи, бесіди, круглі столи, привітання та надавалася література з дотриманням умов безпеки.

Головним напрямком залишаються питання відродження української національної культури, краєзнавства, патріотичного виховання серед населення. Проводилися книжкові виставки, бесіди, патріотичні уроки, майстер клас які супроводжувалися виставками. Обмежено-масові заходи які проходили в закладах культури висвітлювалися у світлинах фейзбука, де не тільки наші мешканці села, але і багато інших людей могли поглянути, як працює Михайлівська культура та бібліотека.

Із врахуванням введеного військового стану в тісній співпраці працівників культури, бібліотеки, та офісу старости для населення нашого округу та дітей було проведено з обмеженнями заплановані на 2023 рік працівниками культури наступні заходи. Хочу зупинитися на заходах, на які було витрачено кошти залучені мною від наших вихідців (Грекова О.М., Ребров О.П., Черняєв О.М.,Кобеняк С.Г., а більшість із своєї заробітної плати.

- 13.01.2023 проведений захід для дорослих та дітей (щедрівки та привітання) Традиції нашого народу «Щедрий вечір! Добрий вечір!» - приймали участь – 10 чоловік.

- 14.02.2023 «Щоб серце коханням наповнювалось» - майстер клас з виготовлення святкових валентинок участь приймали - 12 дітей.

- 15.02.2023 року до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 34 річниці виводу військ з республіки Афганістан було проведено захід «Війна пройшла крізь їхні долі!» на який були запрошені учасник БВД в Афганістані - Володимир Черкашин.Також було покладання квітів до могили загиблого Володимира Кіндякова. На заході було присутніх 10 чол., витрачено на подарунковий набір, листівку та квіти 400 грн. спонсорських коштів. Інформація та фото заходу розміщені на сторінці Михайлівського старостинського округу.

- 07.03.2023 проведений майстер клас « Вітальна листівка для матусі» до Міжнародного дня 8 березня, участь у заході прийняло -7 дітей

- 15.04.2023 проведена народознавча година та майстер клас «Великодня писанка» до дня Свята Великодня діти малювали малюнки. У заході приймало участь – 7 дітей були залучені кошти в сумі – 120грн.

-До Дня примирення та вшанування пам’яті загиблих у Другій світовій війні

8 травня 2023 року було відзначено – міні мітингом та покладанням квітів до Братської могили загиблих воїнів та бюсту ім. І.Ф.Бугайченко - Героя Радянського Союзу. В зв’язку з військовим станом концерту та польової каші небуло. В заході взяло участь 18 чол.. Інформація та фото заходу розміщені на сторінці Михайлівського старостинського округу.

- 15.05.2023 Був проведений захід «Вишиванку одягаю, Україну я кохаю» до Дня Української вишиванки. Була зроблена фото зона де діти та дорослі мали можливість сфотографуватися та на виставці побачити деякі вишиті сорочки вишитим з різним малюнком. В заході приймало участь – 20 чоловік, були залучені кошти в сумі -200грн.

- 01.06.2023 Проведений захід «Різнобарвна веселка країни дитинства» до Міжнародного дня захисту дітей. На святі були проведені ігри та різні конкурси, після свята дітей пригощали кашею та солодощами. В заході приймали участь 42 дитини, за залучені кошти в сумі 3 тисячі 500 грн. були придбані призи та солодощі. Також діти отримали солодкі подарунки від Олексіївської громади.

- 17.06.2023 року Показ мультиплікаційних мультфільмів було проведено для дітей шкільного віку – участь приймали 35 дітей за залучені кошти в сумі 1000 грн були придбані солодощі.

- 18 червня 2023 року на території округу було відзначено День батька – який виховує один 6 дітей – це Стрункін Ігор Володимирович. Витрачено на подарунковий набір, листівку та квіти 1000 грн. спонсорських коштів.

- 22.06.2023 року Проведений захід до Дня скорботи та вшанування пам’яті жертв війни в Україні а саме міні мітинг та покладання квітів до Братської могили загиблих воїнів та бюсту ім. І Ф. Бугайченко-Героя Рядянського Союза .

- 28.06.2023 відбувся захід "Конституція в нашому житті" до Дня Конституції України. В цьому святі 5 дітей, а саме Рожкова Єва, Рожкова Кіра, Армаш Данил, Армаш Ангеліна та Хомутов Кирил взяли участь у ІІ Всеукраїнському онлай – конкурсі із правового просвітництва «Конституція для всіх: і великих,і малих». Діти розповідали вірші, запис дуло відправлено на конкурс. Інформація та фото заходу розміщені на сторінці Михайлівського старостинського округу.

- 06.07.2023 пройшла народознавча година «На Івана Купала нічка мала» до свята Івана Купала. Дітям розповідали про народні традиції з приводу цього свята, плили вінки та грали в різні ігри. В цьому заході участь приймали - 12 дітей. Діти отримали солодкі подарунки, які придбали за залучені кошти в сумі – 500грн.

- 28.07.2023 року «Дружба єднає серця» розважальна ігрова програма до Дня Дружби. Діти грали в різні ігри малювали малюнки -участь приймали 10 дітей.

- 12.08.2023 року Привітання до Дня Молоді пройшов розважальний захід на природі де діти збирали польові квіти та вітали один одного зі святом участь приймали 10 дітей.

- 23.08.2023 року «Святиння нашого народу» до Дня Державного прапора України –патриотична година.

- 01.09.2023 року « Школа відчиняє двері» до Дня знань привітання першокласників зі святом а саме Бабичева Дмитра, який пішов до першого класу в цьому році.

- 05.09.2023 проведений майстер клас «Осінь – чарівниця» діти з різних овочів робили поробки потім з ними фотографувалися, участь приймало 10 дітей були . За залучені кошти були придбані солодощі на сумі –300грн.

- 12.09.2023 року Мітинг присвячений до Дня визволення Первомайського р-н від Німецько-фашистських загарбників «Пройдуть роки десятки років цього ніколи незабути» участь приймали жителі села -16 чол.

- 01.10.2023 року Привітання до дня Похилого віку. Вітали мешканців села яким виповнилося 80 років і старше – 15 чол. За залучені кошти в сумі 1400 грн було придбано Рулет, розу та святкову листівку.

- 02.10.2023 Духовний світ козацької доби» До Дня захисників і захисниць України, до Дня українського Козацтва, святкове привітання воїнів та привітання у вигляді солодощів ( пирогів та вареників) які приготували господині нашого села.

- 04.12.2023 Майстер клас «Чобіток Миколая» до Дня Святого Миколая діти писали святкові листи з своїми побажаннями . У заході участь приймало 11 дітей шкільного та дошкільного віку. За залучені кошти були придбані солодощі на суму – 500грн.

- 07.12.2023 Народознавча година "Ой, хустка, хусточка". До Дня Української Хустки. На святі була розташована фотозона де можливо було фотографуватися в різних хустках, цим наші мешканці підтримували народні звичаї та обряди нашої країни. Участь приймало – 8 чоловік.

За залучені кошти у червні 2023 року для дозвілля дітей було придбано :

2 м’ячі, 4 скакалки, шахи, кольорові олівці, кольорова бумага.
Також мешканці кожного домогосподарства отримали вітальну листівку від старости села до: Новорічних та Різдвяних свят, жіночого Дня 8 березня, та Днем Перемоги !

Освіта

Повністю охоплено навчанням дітей території обслуговування , всі вони здобувають базову загальну середню освіту. Серез здобувачів освіти є діти, які мають статус ВПО. В гімназії навчається 34 здобувачів освіти, в дошкільному підрозділі 14 вихованців. Вчителів в гімназії -11чол., та 1 вихователь в дошкільному підрозділі. В 2023-2024 навчальному році було сформовано:

3 клас – 5 учнів; 4 клас – 5 учнів; 6 клас – 5 учнів; 7 клас - 9 учнів;8 клас – 10 учнів.

Адміністрація гімназії здійснює постійний аналіз якісного та кількісного складу педагогічних працівників навчального закладу, що дозволяє простежити тенденції забезпечення кадрами, визначити потребу в педагогах, виявити рівень професійних можливостей та ускладнень

У 2023/2024 навчальному році курси підвищення кваліфікації пройшли більшість вчителів згідно графіка.

Підвищенню та удосконаленню методичної майстерності вчителів завжди сприяє чергова атестація. У 2023/2024 навчальному році було атестовано 5 вчителів: Димитрова І.М. – заступник директора з дошкільного підрозділу, вихователь дошкільного підрозділу, Лукінова К.О. – вчитель математики, Іванова С.В. – вчитель російської мови та зарубіжної літератури, Пономаренко Ж.В. – вчитель початкових класів, Похабова М.В. – вчитель фізики. Результати засвідчили, що рівень педагогічної майстерності вчителів значно підвищився.

Таким чином якісний склад педагогічного колективу змінився:

  • вища категорія - 4 вчителів; звання «Старший вчитель» - 4 вчителя

  • перша категорія - 4 вчителі;

  • друга категорія - 4 вчителів;

  • спеціаліст - 2 вчителя.

Протягом дистанційного навчання  вчителі не тільки навчали, а ще й вчилися самі: вивчали  освітні платформи для роботи з дітьми в таких  умовах, проходили онлайн курси та вебінари.   

Учні початкових класів знайомилися з  творчістю  Тараса Шевченка, Лесі Українки та вивчали вірші цих поетів. Взяли участь  у флешмобі до Дня   вишиванки.

 Протягом навчального року молодші школярі брали активну участь в роботі гімназії. Це тематичні конкурси малюнків, різні свята які проводилися в закладі.    Були  учасниками   конкурсу  знавців української мови ім. П. Яцика.  Проведення цих конкурсів для дітей є хорошою можливістю перевірити свої знання, навчитися працювати з тестами.

Будівля закладу освіти прийнята в експлуатацію у 1972 році. Але не зважаючи на немалий вік та зношеність, адміністрація гімназії разом з колективом, батьками постійно працює над удосконаленням і зміцненням матеріально-технічної бази, підтриманню її у робочому стані.

Протягом 2023 – 2024 року обслуговуючий персонал гімназії, а саме Острась Ірина Іванівна, Губенко Наталія Вікторівна, Шкуратова Маряна Василівна підтримували територію гімназії та приміщення в належному санітарному стані, також надавали волонтерську допомогу ЗСУ: плели маскувальні сітки, в’язали шкарпетки, килимки та виготовляли пуфи, таким чином протягом цього періоду було виготовлено:

Шкарпетки – 70 пар;

Килимки - 30 шт;

Пуфи ( подушки) – 32 шт.

Маскувальні сітки- 4 шт.

Також протягом сезону виготовляли вареники та пекли пиріжки для воїнів ЗСУ. Дякуємо за надану допомогу Черняєва Олексія Михайловича, Грекову Ольгу Михайлівну, Картавцеву Галину Олександрівну, Долженко Наталю Вікторівну, родини Синяєвих , Хомутових.

Сільське господарство

Територія обслуговування складає: Всього: _7971,5____ га.,

в т.ч.: земель комунальної власності – __2463,9_ га.,

земель приватної власності – __5507,6__га.,

Площа населених пунктів __241,4_ га.

в т.ч.: комунальної власності - _79,9__га.,

приватна власність ___161,5___ га.

Землі на території Михайлівського старостинського округу обробляє 10 товариств обмеженої відповідальності :

- Фермерські господарства : всього – 7

Фізичні особи підприємці – всього- 10

-Одноосібники, які обробляють землю самостійно – 119 чол.

Основним видом зайнятості сільського населення є городництво і вирощування сільськогосподарської продукції, як для власних потреб, так і для реалізації.

Медицина

Медичною допомогою охоплені всі жителі Михайлівського старостинського округу.

Працюють в ФАПі с.Михайлівка – сімейний лікар Калашник Сергій Сергійо-вич (на 1,0 ставки) – який прийоми здійснює в м.Первомайський в поліклінічному відділенні, в Михайлівку не приїздить з 2022 року.

Працює – одна медична сестра, одна молодша медична сестра та водій.

За рік роботи ФАП було проведено амбулаторних відвідувань всього – 1063, із них дорослих – 817; дітей – 246.

Відвідувань на дому – 594, із них: дорослих - 428, дітей – 166.

Зроблено маніпуляцій (внутрішньо-венно та внутрішньо м’язово -2395)

Перев’язок – всього 163.

Зроблено фізпроцедур- 389 (апаратами УВЧ, КУФ,електрофорез, полюс 101),

Зроблено профщеплень всього – 67, з них R-манту -40.

Флюрографій за рік зроблено – 77.,

Електрокардіограм -52.,

Взято глюкотестів – 89.,

28 вересня 2023 року на нашій території в ФАПі працювала виїздна бригада лікарів від КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ ЦЕНТР ЕКСТРЕНОЇ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ ТА МЕДИЦИНИ КАТАСТРОФ.

Оглянуто дітей виїздною бригадою 32 дитини та 73 дорослих – населення було дуже задоволене роботою лікарів.

17.10.2023 року на допомогу Первомайській центральній лікарні мною було організовано збір овочів, відгукнулося- 32 домогосподарства, всім дуже велика вдячність за допомогу, а саме головне небайдужість. Було приємно чути слова вдячності за зібрані овочі та банки з томатом, смальцем, салом, медом, віночки з часником, цибулею та гірким перцем.

Торгівля

Здійснюють свою діяльність дві пересувні авто лавки:

  1. Фізична особа підприємець – Шевченко Ольга Анатоліївна

Розклад руху : вівторок, четвер, субота.

  1. Фізична особа підприємець - Чаплигін Сергій Миколайович

Розклад руху: 1,3 неділя: вівторок, четвер, субота.

2,4 неділя: понеділок, середа, п’ятниця.

  1. Також здійснює торгівельну діяльність ФОП – Рязанова Тетяна Валентинівна магазин «Крамниця» в с.Михайлівка.

Благоустрій села

З приводу благоустрою населених пунктів. У 2023 році у співпраці Олексіївської сільської ради та Первомайського ЦЗ на гомадські роботи було направлено достатню кількість працівників, що дозволило утримувати населені пункти у чистоті та, завдяки цьому, були створені нові робочі місця.

Із квітня 2023 року були прийняті на роботу працівники в Комунальне підприємство Олексіївський Агрокомунгосп Олексіївської сільської ради та працювали на території округу з благоустрою, які з відповідальністю по наряду старости працювали по підтриманню належного санітарного стану по території сіл: Михайлівка, Берестки, Сумці.

Прибирали смітники створені (людьми), ламали на пустощах сухостої, проводили вирубки порослі в посадці в центрі села по вул.Центральна, вирубки чагарників до вул.Гагаріна, вул.Сонячна, вул.Молодіжна, вул.Пісчанівка, перехрестя вул.Свободи та провул.Луговий, до вул.Польова.

Проводилось 3 рази бензокосами покос трави обочин автодороги на в’їзді в село Михайлівка, дитячих майданчиків (їх 4 шт.), автобусних зупинок (їх 5 шт.) покос трави всієї центральної частини с.Михайлівка, територія Михайлівської гімназії, територія бувшого дитячого садку, територія скважини, територія бувшої контори, територія громадських 2х колодязів, територія стадіону, територія 3х цвинтарів, вирубка порослі посадки, яка розрослася та заважала проїзду автотранспорту по провулку від вулиці Сонячна до вулиці Молодіжна, 2-х містків, територій біля електро-підстанцій та покинутих будинків.

Проводилось згрібання, валкування та прибирання сухої трави, збирання сміття, побите скло та пусті пляшки на обочинах автодороги від знаку–Михайлівка- Берестки - Сумці та по території села, обрубувалося від порослі та бур’янів в’їзд в село Михайлівка, проводилась розчистка бордюрів занесених землею після дощів змитих з поля в центрі села, проводили їх побілку, побілку дерев, висадку квітників на центральній площі, пам’ятниках та біля установ, проводили прополку, в жарку погоду проводили їх полив за необхідності.

В травні працівниками комунального підприємства Олексіївський Агрокомунгосп було проведено впорядкування постаменту братської могили загиблих воїнів. Після минулорічного ремонту за зиму вся фарба повідставала та облущилася разом із шпаклівкою. Агрокомунгосп придбав матеріали, а ми своїми силами зробили всі відповідні роботи по цементуванню, шпаклюванню, фарбування та скриття лаком.

Біля офісу старости облаштовано огорожу для квітників та її пофарбовано, фарба придбана за залучені кошти.

До Великодня було організовано та завезено пісок на кладовища, в с.Михайлівка – завіз пісок Станіслав Кобеняк, а с.Берестки та Сумці – трактором від Олексіївського Агрокомунгоспу. Агрофірма «Україна Нова» завезла на 2 дитячі майданчики.

- 12.05.2023року – в рамках всеукраїнської щорічної акції «Зелена весна» по впорядкуванню території сіл Михайлівського старостинського округу було проведено день Довкілля в якому взяли участь робітники соціальної сфери, були запрошені особисто старостою мешканці вул.Кіндякова та Свободи в ліквідації стихійного сміттєзалища на так званій Кузнєцкій горці. Всім дякую хто відгукнувся та прийняв активну участь.

- 17.05.2023 року було проведено день Довкілля в якому взяли участь робітники соціальної сфери, були запрошені особисто старостою мешканці вул. та Сонячна, вул.Молодіжна, вул.Курганівська в ліквідації двох стихійних сміттєзвалищ на так званій Шовковиці та за бувшим свинарником.

Всім дякую хто відгукнувся та прийняв активну участь.

8 червня 2023 року трактором Олексіївський Агрокомунгосп було сплановано ці території.

4 червня 2023 відділом благоустрою Олексіївської сільської ради було виділено трактор з косілкою, який об’їхав та обкосив обочини в один слід від центру с. Михайлівка, с.Берестки та с.Сумці і в зворотному напрямку.

Всі ці обочини дуже швидко позаростали, бо ішли великі дощі, старостою було проведено із вихідцями роботу щодо надання допомоги в проведенні покосу обочин, відреагував Кобеняк Станіслав, Рожковий Сергій, Сумцов Сергій та Черняєв Олексій, які прокосили обочину від межі з селищем Слобідське через с.Михайлівку, с.Берестки та до с.Сумці.

Проведені обкоси трьох цвинтарів по наших селах та під’їзди до їх території, також проведено покос трави на цвинтарі в с.Михайлівка, с.Сумці, с.Берестки – повністю.

16 та 17 серпня 2023року трактор з косілкою від Олексіївського Агрокомунгоспу провів обкос обочин по території округу сіл Михайлівка, Берестки, Сумці. До офісу старости надходили слова подяки за проведену роботу по обкосу від мешканців нашого округу.

1, 4, та 16 серпня 2023 року проводилися роботи з благоустрою чотирьох ігрових дитячих майданчиків в селі Михайлівка. Проводилися зварювальні роботи на 2х ігрових комплексах Гірка, 4 качелях та 2 колесо-кружілка, замінено кріплення всіх болтів на гойдалках, забетоновано розбите кріплення стійок на гойдалках, пофарбовано каруселі, пісочниці, гойдалки, балансири, ігрові комплекси Гірка, урни для сміття, лавочки, альтанка для відпочинку.

На території Михайлівської гімназії по третьому кругу було проведено вирубку порослі в шкільному саду, покос трави та її згрібання у кучі.

01.11.2023 року було проведено утеплення димоходу приміщення офісу старости.

08.11.2023 року було проведено роботи з благоустрою на квітниках в центрі села по висадці троянд, нарцисів, тюльпанів та кущів лаванди, які було придбано за залучені кошти.

14.11.2023 року в Олексіївській громаді отримали саджанці дуба червонолистого, (саджанці нам попалися маленькі) які висадили в так званий маточник, щоб деревця підросли.

21.11.2023 року КП Олексіївський Агрокомунгосп по заявці мешканців села Сумці виділив трактор для розчистки значної ділянки автодороги від знесеного з полів грунту внаслідок сходження кліматичних опадів.

В кінці листопада 2023 року працівниками Олексіївський Агрокомунгосп було виготовлено, а працівниками офісу старости було встановлено громадську вбиральню в центрі села.

Також встановлено на приміщенні Михайлівської гімназії сирену повітряної тривоги придбаною Олексіївською сільською радою.

Постійно проводиться моніторинг вуличного освітлення в селах громади. З метою економії коштів місцевого бюджету регулярно здійснюється регулювання та перестановка часових таймерів, відповідно до світлового дня. В період комендантської години вуличне освітлення не працює. Належним чином здійснюється його обслуговування електриками КП Олексіївський Агрокомунгосп (заміна ліхтарів, лампочок, таймерів та ін.).

Згідно графіку щонедільно (через неділю) понеділок- середа – проводиться  збір ТПВ (сміття) по селам старостату, сміттєвозом.

В зимовий період проводилася розчистка від снігу основних проїзних доріг. Власними силами проводиться постійна посипка нашої в’їздної в село Михайлівка гірка пісчано-сольовою сумішшю. Велика подяка уже непрацюючому у цьому році в громаді на посаді водія Шевлякову Сергію Васильовичу, який за необхідності в любий час і о 5-00 годині ранку, коли їде автобус проводив роботи з посипання гірки. Подяка дівчатам – Демченко Валентині, Машталір Олені, Соколовій Юлії, Шевляковій Інні – які при ожеледиці нагружали візочок із піском і трусили центральні дороги, щоб нашим мешканцям було краще ходити.

Дуже болюче питання щодо ремонту аварійної частини дороги Слобідське – Михайлівка ( гора на в’їзді в с.Михайлівка), яка відноситься до доріг Харківщини. В наслідок перевезення зерна великогабаритними ваговими транспортними засобами, пересування військової техніки частина дорожнього полотна дуже зруйнована, що перешкоджає руху автотранспорта. В зв’язку з тим, що уклін близько 35 градусів подальша руйнація автомобільного полотна в наслідок сходження кліматичних опадів призведе до катастрофічних наслідків. Незадовільний стан дороги викликає невдоволення та нарікання мешканців. З приводу цього питання мною було довдено службову записку до Олексіївської сільської ради для подальшого її розгляду.

Пріоритетні напрямки роботи на 2024 рік та далі

1. Підтримка ЗСУ та волонтерів;

2. Робота з ВПО;

3. Співпраця з керівництвом та депутатським корпусом сільської ради, з поліцейським офіцером Олексіївської громади, землекористувачами, спонсорами;

4. Благоустрій сіл (прибирання, косіння, озеленення...);

5. Покращення (підсипка гравієм) дорожнього покриття доріг комунальної власності.,

6. Встановлення павільону очікування з лавочками по вул. Курганівська .,

7. Придбання вхідних дверей до ФАПу с.Михайлівка,.

8. Проведення поточного ремонту двох громадських колодязів на території села Михайлівка (по вул.Свобода та вул.Центральна).,

9. Продовження роботи над розчисткою каналів для відведення талих та ливневих вод від вул.Польова та по вул.Кіндякова.

10.Будівництво доріжок тротуарною плиткою до комунальних установ: гімназія, ФАП, офіс старости, СБК та бібліотека,

11. Встановлення колонки для питної води в центрі села Михайлівка.

12.Будівництво водопровідної мережі до закладів соцінфраструктури: ФАП, офіс старости, СБК та бібліотека.,

13.Облаштування огорожі всього периметру дитячого майданчику - метало профелем та облаштування забору безпеки по вул.Миру,32 .,

14.Ремонт криші на нежитловій будівлі комунальної власності вул.Центральна, 9 відділ зв’язку –( цілим металом) .

15. Встановити спортивний майданчик в центрі села Михайліка за залучені кошти.

16.Для організації дозвілля населення, роботи дитячих кружків, створення належних умов праці робітників клубу та сільської бібліотеки провести встановлення твердопаливного котла та системи опалення в Михайлівській філії Верхньобишкинського СБК та Михайлівському філіалі Олексіївської публічної бібліотеки.

І ще хочу сказати, що коли є бажання  щось втілити в життя - це неодмінно відбудеться. Головне, щоб за тими бажаннями крилося щось добре, щось таке, щоб зачіпало інтереси всього села, всієї громади.
Сьогодні в Україні триває війна, багато наших односельчан захищають рідний край від ворога. Я впевнена, що немає жодної людини, немає жодної установи сільської ради,  яка б не долучилася до волонтерської діяльності, що проходить на території нашої громади та всієї України. Щиро дякую всім жителям села ,які дбають за чистоту біля своїх прилеглих територій.

За 2023 рік мною на розгляд адміністративної комісії протоколів про адміністративні правопорушення складено не було в зв’язку з тим, що було

проведено неодноразовий обхід вулиць сіл Михайлівка, Берестки, Сумці з питання підтримання належного санітарного стану та утримання прибудинкових і прилеглих територій біля домоволодінь і не порушення Правил благоустрою – дякую громадянам, що реагували з першого зауваження та ліквідували захаращення, та скошували бур’яни.
Тож  дякую всім, хто долучається до розвитку округу. Дякую жителям сіл, які підтримують, дають поради, слушні зауваження та конструктивну критику, доносять пропозиції для покращення життя громади. Це наш діалог, компроміс, допомога, узгодження дій та планів. Без співпраці та взаєморозуміння, не можливо було б втілити в життя нічого. Дякую всім, хто підтримує нас, хто допомагає і словом, і ділом, тим, хто не просто критикує, а вносить пропозиції з покращення життя громади, тим, хто робить наш старостинський округ кращим, тим, хто допомагає нам вистояти у цей складний військовий час! Дякую тим, хто розуміє, що від нашого внеску, роботи, активності в проведенні змін – наші села стануть кращими, бо нам тут жити, працювати, виховувати дітей.
Та особливо хочеться від щирого серця сказати ДЯКУЮ нашим військовослужбовцям, які стоять на захисті нашого мирного життя, завдяки їм, ми можемо сьогодні працювати на благо наших сіл та держави.
Можливо, цей рік був не такий багатий подіями, економічним розвитком, але він приніс нам більше: розвиток людяності, милосердя, співчуття, співпереживання, зорганізованості, дух незламності та велику віру в наші сили, сили наших захисників, віру в перемогу!
Я з впевненістю можу сказати, що разом ми – велика сила! Що разом ми все подолаємо! Що разом ми переможемо! Що в 2024 році ми відсвяткуємо перемогу та втілимо всі наші плани та задуми!
Нехай цей рік буде роком повернення: повернення наших людей, воїнів – до своїх родин, полонених – до своїх домівок, переселенців – до своїх міст, повернення до звичайного життя, до щасливих хвилин без комендантської години, до земних радощів без звуків повітряних тривог, які розривають душу і несуть загрозу.

Слава Україні, Героям слава.

 

Староста                                           Лариса ШЕВЛЯКОВА

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Додавання бюджетного проекту

Увага! Переверте правильність заповнення форми подачі бюджетного проекту. Редагування даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту

Додати фото в бюджетний проект

Видалити зображення

Продовжити?

Ні, не видаляти

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних