Олексіївська сільська територіальна громада

Харківська область, Лозівський район

Звіт старости Троїцького старостинського округу про проведену роботу за 2023 рік

Дата: 30.01.2024 17:14
Кількість переглядів: 94

З В І Т

ПРО  РОБОТУ СТАРОСТИ  ТРОЇЦЬКОГО СТАРОСТИНСЬКОГО  ОКРУГУ ВИКОНАВЧОГО КОМІТЕТУ ОЛЕКСІЇВСЬКОЇ  СІЛЬСЬКОЇ РАДИ ОРЛОВОЇ НАТАЛІ ВАСИЛІВНИ ЗА 2023 РІК

  Керуючись Конституцією та Законами України, зокрема «Про місцеве самоврядування в Україні», актами Президента України, Кабінету Міністрів України, розпорядженнями голови сільської ради, положеннями про старосту села та іншими нормативно-правовими актами Олексіївської сільської ради, що визначають порядок діяльності старости як посадової особи та члена виконавчого комітету.

Фото без опису

 

 Троїцький старостинський округ є найбільшим в Олексіївській територіальній громаді. До складу входять такі населені пункти: с-ще Троїцьке (842 мешканця), с. Новоберецьке (270 мешканців), с. Єфремівка (205 мешканців) та с. Семенівка (118 мешканців). Загальна кількість жителів на даний час становить 1435 осіб.

 З початком війни на території нашого округу відбувається міграційний рух внутрішньо переміщених осіб. У середньому на території округу протягом звітного періоду знаходилось приблизно 400 внутрішньо переміщених осіб.

 Багато часу в нашій сфері займає саме паперова робота. Здійснюю облік, ведення, зберігання погосподарських книг – 10, веду картотеку, видаю довідки у межах наданих повноважень:

  • вчинено 60 нотаріальних дії (складено 13 заповітів та 47 довіреностей);

  • видано 318 довідок, у тому числі виписки до БТІ для оформлення житлових будинків;

  • відповіді на запити – 388 (Олексіївська сільська рада, Центр пробації, суди, поліція, приватні нотаріуси, АКТи до відділу Лозівського РТЦК та СП);

  • вхідні документи – 100;

  • приймання заяв та пакетів документів до земельного відділу.

 Для зручності мешканців округу здійснювала реєстрацію та зняття з місця проживання через програму територіального реєстру громади:

  • реєстрація місця проживання – 47 осіб

  • зняття з реєстрації – 69 осіб (включно з померлими)

  • зареєстровано новонароджених – 3 дітей.

 Згідно графіку здійснювала особистий прийом громадян – це мешканці нашого округу та внутрішньо переміщені особи. Усім надавала рекомендації та консультації у будь-який день та час.

 Протягом звітного періоду мною, як старостою, було здійснено 50 особистих прийомів (37 із них – з особистими питаннями), але в усній формі жителі округу звертались щодня, у тому числі і в телефонному режимі. Це були питання різного характеру такі як відсутність водопостачання, електроенергії та вуличного освітлення, консультація щодо матеріальної допомоги людям пенсійного віку, родинам військовослужбовців чи соціально незахищеним верствам населення, запитання про отримання/неотримання субсидії. Також неодноразово особисто возила різні довідки від жителів похилого віку, які самостійно не можуть дістатися міста. Усім громадянам, які звернулись, надано необхідну інформацію та допомогу у вирішенні їх проблем.

 Особистий прийом громадян є важливою частиною роботи з населенням округу. Завдяки такій формі праці, яка передбачає безпосереднє спілкування, вдається попередити надходження багатьох письмових звернень, адже основна кількість проблем громадян вирішується на місці і одразу.

 Здійснювала комунікацію з усіма відділами виконавчого комітету Олексіївської сільської ради, міськрайонного суду, ДМС, РАЦС, поліцейський громади, РЕС.

 2023 рік став у моій роботі ще складнішим, бо постала задача оповіщати населення, робити побудинковий обхід для того, щоб чоловіки призовного віку стали на військовий облік. Неодноразово була присутньою на нарадах, які стосувалися цієї роботи, зокрема була заслухана інформація від начальника Лозівського РТЦК. Це дуже важка праця, адже треба було правильно пояснювати мешканцям, що кожен із них має з’явитися до військкомату.

 Навіть у такий важкий час для країни у нашій громаді пріоритетним завданням залишився соціальний захист населення. Незмінно вітали з народженням дітей та довгожителів, надавали послуги з обслуговування соціальними робітниками, соціальним перукарем, соціальним таксі для маломобільного населення, автобусом, відбувався щотижневий збір твердих побутових відходів.

 Протягом року відбувалося надходження та видача гуманітарної допомоги від різних організацій згідно встановлених категорій. Так, протягом звітного періоду було видано:

  • продуктових наборів — 1550

  • новорічних подарунків — 206

  • кормів для тварин та птиці — 1425 кг

  • насіння — 250 наборів

  • посадкової картоплі — 15150 кг

 Важко дається організація транспортного засобу доставлення, організація відвантаження, організація обліку такої кількості та різноманітності гуманітарної допомоги.

 Паперової роботи вистачає і у наших адміністраторів. Так, впродовж звітного періоду, ними було прийнято у паперовому вигляді і оформлено в електронному :

  1. субсидій і пільг на житлово-комунальні послуги — 74

  2. державних соціальних допомог — 112

  3. взяття на облік ВПО — 130

Ними було прийнято і зібрано повні пакети документів до Олексіївської сільської ради на отримання 

  • матеріальної допомоги - 35

  • твердого палива — 51

 Щомісячно адміністраторами проводиться робота за програмою «Прихисток» - 45 подвір’їв. Це і приймання Заяв про отримання компенсації витрат, і перевірка фактичного проживання внутрішньо переміщених осіб згідно поданих заяв, шляхом виїзду в складі комісії і складання Акту перевірки.

 Щомісяця здійснюється видача талонів на рейси Соціального автобуса, а це в середньому – 566. Послугою Соціальний перукар скористалися 65 мешканців.

 Не менш трудомісткою і відповідальною роботою є гуманітарна допомога. Це і складання списків згідно наданих категорій, і повідомлення кожного отримувача у телефонному режимі, і сама видача.

 Адміністратори постійно комунікують з усіма відділами виконавчого комітету Олексіївської сільської ради, Управлінням праці та соціального захисту населення Лозівської РДА, відділеннями Пенсійного фонду України. Працюють у реєстрі Соціальна громада, Реєстрі нерухомого майна, на веб-порталі Пенсійного фонду, ЄІССС. У жовтні 2023 року пройшли стажування у сфері земельних відносин у Головному управлінні Держгеокадастру.

 Жодне звернення від громадян не лишилося без уваги, було надано консультації та роз’яснення.

 На території нашого округу плідно працюють бібліотекарі – Прокопенко О.М. та Пирожкова Т.С. Окрім своїх основних обов’язків, влаштовують різні вікторини та невеличкі свята для дітей, приурочених пам’ятних дат. Беруть активну участь у розвитку культурного життя Олексіївської громади.

 Допомогу Олексіївській сільській раді продовжили надавати працівники освіти КЗО «Троїцький ліцей»: в’язані шкарпетки, москітні сітки, окопні свічки та дитячі листівки для ЗСУ.

 Завжди покращуємо благоустрій нашого округу. Так, протягом минулого року працівниками благоустрою постійно проводилося прибирання території всіх населених пунктів нашого округу. Нарешті відбулося приведення до ладу парку біля Будинку культури, який за допомогою місцевих жителів може стати зоною відпочинку.

Фото без опису

 Мною неодноразово наголошувалось про необхідність наводити порядок на своїх обійстях через мережу Фейсбук та Телеграм. Велика купа сміття була у парку на вул. Будівельна, у зв’язку з чим мною була проведена профілактична бесіда з мешканцями цієї вулиці. Люди роками проживають у домівках і самі створювали такий безлад. Тож було ліквідоване це багаторічне сміттєзвалище по вул. Будівельна. Тепер є певні задумки щодо використання даної території.

Неодноразово проводилося прибирання території навколо цвинтарів, вирубка порослі та вивезення сміття. Систематично проходило окультурення квіткових клумб біля Будинку культури, офісу старости та алеї, закладеної під керівництвом Овчаренко А.А.

Протягом весняно-осіннього періоду білили бордюри, приводили до ладу фасад Будинку культури, оновлювали фарбове покриття лавок, дитячих майданчиків, стел біля СБК та зупинки соціального автобусу, хреста у с. Семенівка, збирали сміття вздовж доріг навколо населених пунктів. Не дивлячись, що колектив в основному жіночий, виконувалася тяжка фізична праця, за що я їм дуже вдячна. Також косили траву в суспільних місцях та на подвір’ях мешканців, які обслуговуються соціальними робітниками.

Спільними зусиллями робітників Олексіївської сільської ради та працівників від ТОВ «АГРО-ЮА» неодноразово прибиралася територія храму Дмитрія Солунського. Технікою від Олексіївської сільської ради обкошувалися узбіччя у всіх населених пунктах.

Цього року були зроблені прибудови для зберігання дров ФАПу у с-щі Троїцьке та адмінбудівлі у с. Єфремівка. До речі, саме у с. Єфремівка своїми силами укриття для дров, матеріали для якого були закуплені Олексіївською сільською радою, зробили наш опалювач – Гривняк Б.В. та працівник від Олексіївської сільської ради, за що я їм дуже вдячна. У с. Новоберецьке відбулося встановлення твердопаливного котла у приміщенні бібліотеки та ФАПу.

Найголовнішою проблемою нашого округу була та, на жаль, залишається водопровідна мережа. Працівники «Агрокомунгоспу» викладалися на всі 100 відсотків. Навіть у такий важкий час хлопці швидко реагували на мої заявки і тому у нас завжди відбувалися своєчасні ремонтні роботи, причому за будь-яких погодних умов.

Як завжди неоціненний вклад допомоги нашому округу здійснював депутат Олексіївської ради та директор ТОВ «АГРО-ЮА» Овчаренко А.О. Це і матеріальна допомога, це і допомога технікою та транспортом, а також завжди добра порада та слова підтримки.

Спільно з Андрієм Олександровичем були зроблені зміни щодо збору грошей за споживання електроенергії за воду. Мається на увазі, що людина, яка раніше цим займалася, недобросовісно ставилася до своєї роботи, у зв’язку з чим мені надходили постійні скарги від мешканців. Тому наразі збором грошей займається інша мешканка с-ща Троїцьке, а Андрієм Олександровичем був виділений для неї окремий кабінет. Відтепер наші жителі активно та вчасно сплачують за воду.

У с. Новоберецьке за підтримкою підприємиці Климентьєвої Н.М., організовувалось прибирання посадок, спільними зусиллями з батьками було пофарбовано, відремонтовано та перенесено дитячий майданчик у більш зручне місце. Звичайно, Ніна Миколаївна тримала руку на пульсі щодо всього, що відбувалося у с. Новоберецьке.

У житті нашого округу брали участь депутати Олексіївської сільської ради. Так, наприклад, Людкевич Я.М. під час будівництва укриття для дров, старанно контролював цей робочий процес. Дякую і іншим депутатам: Фомичовій Н.Ф., Шалімову А.О., а також ФОПам: Чуніхіну А.І., Климентьєвій Н.М., Мікуліній В.М., Кладько О.О., Кіншаковій М.В.

Хочу подякувати і нашим жителям, хоча таких небагато, за взаєморозуміння та взаємоповагу, хто не критикує, а вносить пропозиції та долучається до покращення стану наших селищ.

Зі своєї сторони не допускаю на території округу дій чи бездіяльності, які можуть зашкодити інтересам територіальної громади та держави. Дотримуюся правил службової етики, працюю для покращення умов життя та побуту населення округу.

Вся моя діяльність відкрита для всіх, фотозвіти опубліковано в мережі Фейсбук на сторінці «Троїцький старостинський округ». Всі мої дії відбувались під контролем Страхова А.А. - голови Олексіївської сільської ради. Підбиваючи підсумки минулого року, обговорюємо роботу на цей рік і сподіваюсь, протягом 2024 здійснимо усе заплановане.

Але наприкінці звіту хочу висловити слова вдячності воїнам, що з перших днів повномасштабного вторгнення стали на захист нашої Батьківщини. На превеликий жаль 2023 рік став ще й роком скорботи у нашому окрузі. Ми поховали двох наших односельців – Бесєдіна Андрія та Кобилякова Руслана, які поклали своє життя за незалежність нашої країни, за наш спокій, за нас із вами. Тож ми зобов’язані завжди пам’ятати наших Героїв!

Бажаю нам всім перемоги, мирного неба та впевненості у завтрашньому дні. СЛАВА УКРАЇНІ!

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Додавання бюджетного проекту

Увага! Переверте правильність заповнення форми подачі бюджетного проекту. Редагування даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту

Додати фото в бюджетний проект

Видалити зображення

Продовжити?

Ні, не видаляти

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних