Олексіївська сільська територіальна громада

Харківська область, Лозівський район

Звіт старости Трійчатівського старостинського округу про проведену роботу за 2023 рік

Дата: 29.01.2024 18:51
Кількість переглядів: 34

       З В І Т

ПРО  РОБОТУ СТАРОСТИ  ТРІЙЧАТІВСЬКОГО СТАРОСТИНСЬКОГО  ОКРУГУ ВИКОНАВЧОГО КОМІТЕТУ ОЛЕКСІЇВСЬКОЇ  СІЛЬСЬКОЇ РАДИ КОБЕЛЄВОЇ  ТЕТЯНИ  ВІКТОРІВНИ  ЗА 2023 РІК

Фото без опису

Доброго дня! Шановні присутні!

  Керуючись Конституцією та Законами України, актами Президента України, Постановами Кабінету Міністрів України, Регламентом роботи Олексіївської сільської ради, Положенням про старосту, звітую про роботу старостинського округу за 2023 рік.

Що стосується організаційних питань.

 За посадою я є членом виконавчого комітету Олексіївської сільської ради:

- приймаю участь у засіданнях виконкому, сесіях сільської ради, апаратних нарадах, комісіях ради;

- виконую доручення сільського голови, його заступників, звітую про їх виконання;

- приймаю участь у семінарських навчаннях.

Маю сторінку «Трійчатівський старостинський округ» в Фейсбуці, де за 2023 рік було зроблено 69 публікацій, більшість з них підтверджувались фотоматеріалами.

Для забезпечення внутрішньої роботи старостинського округу:

  • налагоджена систематизація документації та ведення діловодства;

  • всі вхідні документи оброблені та зареєстровані, надані письмові відповіді та інформації про їх виконання.

 Створена база даних всіх категорій громадян, пільговиків та ВПО.

 На початок року проведений погосподарський облік домогосподарств, внесені зміни даних та складена щорічна форма звіту № 6 - сільрада.

 На особистому прийомі старостою зареєстровано 97 громадян. Видано 146 довідок, 5 характеристик, 4-виписки з погосподарських книг, зареєстровано 3 пакета документів з приватної власності на майно.

Оформлений стенд з графіком прийому громадян сільським головою, заступниками, старостою з Законом України «Про звернення громадян».

Всі Ваші звернення приймаються та своєчасно надаються до розгляду сесії, виконкому, або до посадових осіб Олексіївської сільської ради. Наданих з порушенням строку не було.

В звітному році найбільш звернень стосувалось питань надання матеріальної допомоги у зв’язку з хворобою, проведенням операцій, лікуванням в період реабілітації, важким матеріальним становищем, про надання компенсацій тим, хто надав житло ВПО за програмою «Прихисток».

СТАТИСТИЧНІ СПОСТЕРЕЖЕННЯ.

Це підрахунки, які вміщує Паспорт старостинського округу, який складається на початок кожного року, має 21 розділ з статистичних даних та текстової інформації.

До старокругу входить 1 населений пункт – с-ще Трійчате.

Загальна його територія складає - 110,74 га,

Зареєстрованих за місцем проживання у нас – 677 чоловік, плюс 38 чоловік фактично проживають без реєстрації.

Зареєстровано ВПО 217 чоловік.

Чоловіків - 336,

Жінок - 341,

Дітей до 18 років – 115, в т.ч. дошкільного віку - 28, шкільного віку – 94.

Пенсіонерів - 187, в тому числі інвалідів всіх груп – 52 , працездатних – 375, безробітних – 86, самотніх людей 9.

За 2023 рік за реєстрацією місця проживання у нас прибуло 11 чоловік, вибуло 12 чоловік, померло 5 чоловік, народжено 4 дітей, в цей надзвичайно тяжкий час, я навіть їх перелікую (Кобелєв Тадей, Бізонич Мирон, Кіптенко Мілана, Кобелєва Ксенія), та висловлю їх батькам, особливо мамочкам слова вдячності за сміливість. В 2022 році було 1 дитина новонароджена Новикова Маргарита.

В підсобних господарствах наших громадян утримується живність: ВРХ -немає , свиней 16, кози -6, кролів 78, бджолосімей 134 , птиці 2625 голів.

Рахується 326 об’єктів погосподарського обліку.

Обладнано водопроводом - 263, гарячим водопостачанням -245, опалюються природним газом -276, пічним - 50.

Загальна площа житлових приміщень складає 20866 кв.м., житлова площа – 12594 кв.м.,

На території функціонують : старостинський округ, сільський клуб, бібліотека, поштове відділення, ФАП, 3 магазина, виїзна торгівля.

Закладу освіти немає, наші діти навчаються в режимі онлайн в Берецькому та Троїцькому ліцеях.

Працюють 3 фермерських господарства, 2 ФОПа, та приватне підприємство КВФ «Таір».

Основний напрямок спеціалізації - вирощування, переробка сільськогосподарської продукції та її автоперевезення.

У СФЕРІ СОЦІАЛЬНОГО ЗАХИСТУ НАСЕЛЕННЯ

ТА НАДАННІ АДМІНІСТРАТИВНИХ ПОСЛУГ

 Наша робота з адміністратором ведеться у постійному зв’язку з відділом соціального захисту населення, ЦНАПом ЦНСП Олексіївської сільської ради , ПФУ.

 Маю особистий електронний ключ для обслуговування населення в Програмі « Реєстр територіальної громади», відповідно якому в 2023 році за заявами громадян були проведені 2 зняття з реєстрації та 2 реєстрацію новонародженої дитини та оброблено 18 операцій за повідомленнями Реєстру про реєстрацію та зняття з реєстрації громадян. Видано 37 Витягів з місця проживання та 3 довідки за ф.16., проведена реєстрація з вулиці на вулицю.

 Державний реєстр в 2023 році знов розпочав роботу, в 2022 році він був закритий, тому ми знов працювали з повідомленнями і працюємо на цей час.

 Адміністративні протоколи про правопорушення паспортного режиму не складалися.

ВЧИНЕННЯ НОТАРІАЛЬНИХ ДІЙ

Всього вчинено 27 нотаріальних дій, це:

- засвідчення справжності підпису на документах,

- оформлення доручень,

- посвідчення заповітів,

- видача дублікатів документів.

Ведеться реєстр нотаріальних дій, алфавитні книги та відповідні справи.

Всі дії реєструються в Харківському ДП «Інформаційний центр», який також припиняв свою роботу і ми направляли заяви для реєстрації в м.Київ. Зараз робота Центру відновлена, і це дуже важливо, бо без цієї реєстрації людина не зможе оформити спадщину.

По закінченню року справи готуються до архіву на постійне зберігання.

Надаємо Витяги з реєстрів про право власності на нерухоме майно.

Працюємо в Програмі «Соціальна громада», Портал Пенсійного фонду, Єдина інформаційна система соціальної сфери, Державний реєстр нерухомого майна.

Формуємо справи на допомогу малозабезпеченим родинам,

субсидій, пільг, та допомог одиноким матерям,

Проводимо обстеження умов проживання та готуємо акти для призначення різних видів соціальної допомоги, яка надається з місцевого бюджету Олексіївської сільської ради.

Ведемо роботу з надання послуг: перукаря, соціальне таксі.

Займаємось організацією видачі гуманітарної допомоги, новорічних подарунків.

Соціальним працівником Мовсесян Арміне Айківною надаються послуги 9 громадянам, серед них 2 ВПО.

РОБОТА З ВІЙСЬКОВОЗОБОВ’ЯЗАНИМИ

Відповідно до Порядку організації та ведення військового обліку призовників і військовозобов’язаних, розміщений стенд з матеріалами для військовозобов’язаних.

Складений банк даних, щодо військовозобов’язаних, воїнів АТО, строкової служби, контрактної служби, офіцерів запасу.

Організований пункт Незламності в старостинському окрузі.

На виконання листів, розпоряджень військкомату ведеться оповіщення призовників про виклик з метою поновлення даних та обліку військовозобов’язаних віком від 18 до 60 років, складаються акти оповіщення, повідомлення про їх вручення за особистим підписом громадянина.

Долучаємось разом з Вами до надання всілякої допомоги ЗСУ, останніми днями попрацювали з аграріями-виходцями, підприємцями, працюючим контингентом по збору коштів на транспорті засоби для наших захисників. Дякую всім.

ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я та інші сфери обслуговування

Наш сімейний лікар Ю.В.Бережна веде прийом в Первомайський,

в ФАПі медична сестра Бережна Т.Ю., одна обслуговує і місцевих і переселених осіб, приймає людей в чистому приміщенні, хоча технічного працівника немає.

Їй нелегко, але вона встигає і на дому і в ФАПі всім надає допомогу. Проводяться виїзні прийоми населення лікарями, про що ми завжди інформуємо населення. Дякую Тетяні Юріївні, ми часто використовуємо приміщення ФАПу для роботи з населенням по оформленню матеріальних допомог.

Щодо опалення - зараз там твердо-паливний котел, дров’яне опалення.

Прийняли опалювача Рубанова Сергія на опалювальний період.

Всі наслідки пожежі в котельній ліквідовані. Провели заміну 90 м. згорівшого телевізійного кабелю в приватному секторі.

Дрова завозяться регулярно в достатній кількості нашим відділом благоустрою.

На зимовий період в ФАПі організований пункт обігріву.

Поряд зі старостинським округом працює перечувне відділення зв’зку. Середа та субота поштовий працівник Забєліна Ольга забезпечує наших людей послугами.

Це приміщення також охоплено опаленням.

2 рази на тиждень в приміщенні працює Кобеняк Анастасія, яка приймає від населення плату за електроенергію з водопостачання,

але вона така активна, що на цьому не обмежується і надає допомогу з різних питань, біля неї завжди люди та якісь ініціативи. Як контролера, її скоротили, але населення вже звикли до неї, і вважаю що вона і надалі буде з нами працювати.

Торгівля - на цей час працють ФОП Ткаченко Віктор Миколайович, це магазин на ст.Трійчате, автолавка ФОП Шевченко Ольга Анатоліївна, 2 рази на тиждень (пн, пт).

ФОП Анісімова Марина Вікторівна, магазин «Тройка».

В звітному році в торгівельному кіоску Лапінської Т.В. відкрив роботу ФОП Кладько Олександр, надавши робочі місця 2 жінкам, 1 місцевій та 1 ВПО.

Пожежна безпека – в порівнянні з 2022 роком, коли на території було 2 виклика пожежної охорони на стихійні звалища, то в 2023 році таких викликів не було.

Щодо співпраці з відділом поліції : зараз у нас працює дільничний поліцейський Третьяков Сергій Васильович, від старостинського округу до нього були 2 звернення.

Надано 3 інформації на його запити. На мій погляд людина відповідальна, оперативно реагує на виклик та вирішення питань. Приємно з ним працювати, зі службових питань він до нас приїзджає Особисто та працюємо в телефонному режимі.

СФЕРА КУЛЬТУРИ, СПОРТУ

Масові культурні заходи у нас проходять на належному рівні. Ви спостерігаєте всю роботу дівчат з фотоматеріалами в ФБ, там маса добрих відгуків.

В 2022 році наша культура деякий час була вимушена працювати на благоустрої, в звітному році вони працювали в стінах клубу, організовували різні патріотичні заходи з дітьми, в т.ч. з дітками ВПО. Проводили Новорічні казкові заходи, які запам’ятались і дітям і дорослим. Приємно що діти захоплені малюванням, у них тут ціла папірна майстерня, до якої

діток заохочують завідуюча Кобелєва Дар’я, та новий бібліотекар Ніколаєнко Олена, вона також з ВПО, разом у них все непогано виходить, вони добре розуміють що наші діти заслуговують якоїсь радості.

Стосовно опалення - ви бачите, що тут є зміни, керівництво Олексіївської сільської ради також забезпечило твердопаливним котлом та дровами клуб, з середини січня нового року розпочали обігріватись дровами.

Дай Боже щоб все йшло нормально, відчувалось тепло і так залишилось одне фойє, щоб дітям хоч трішки було де проводити свій час.

Технічний працівник Зінов’єва Надія Михайлівна на совість займається прибиранням приміщення та території навколо клубу. Наш благоустрій також надавав необхідну допомогу в клубі.

Декілька слів про спортивне життя.

Футбольна команда, яка створилась в прошлому році, продовжує приймати участь у футбольних матчах в м. Первомайський, організатор Рязанцев Ігор.

Наші хлопці та дівчата на спортивному майданчику біля клубу встановили пристрої для волейболу, Абалмасов Данило з молоддю благоустроїли територію і проводили волейбольні ігри.

Клименко Давід в цей час навчається в спеціалізованій школі з боксерської майстерності.

Наші культпрацівники постійно задіяні у житті громади.

Хочеться побажати всім їм успіхів.

ГРОМАДСЬКІ ОРГАНІЗАЦІЇ

У нас одна громадська організація Рада ветеранів, її очолює Полянська Неля Миколаївна. Ми часто спілкуємось, вона опікується нашими ветеранами, доводить до їх відома необхідну інформацію, поздоровляє з днем народження.

Сумісно ми проводили вивчення громадської думки по перейменуванню вулиць напередодні обговорення.

Нагадаю, що зміни назв стосувались 2 вулиць- ЖДБ 857 км та вул.Балтійська, вони стали Південна та Зелена, а 2 вулиці

Восточна та Желізнодорожна переведені на українську мову Східна та Залізнична.

БЛАГОУСТРІЙ.

1. Дороги

Робота ведеться в тісному зв’язку з відділом благоустрою Олексіївської сільської ради.

На території с-ща Трійчате затверджено 9 назв вулиць.

7 з них мають асфальтове покриття.

Коли виникає потреба посипки доріг від ожеледиці або чистки їх від снігу, звертаємось до аграріїв, але ускладнюється питання в наданні працівників у зв’язку з обліком чоловіків в РТЦК, в господарствах немає трактористів.

2. Вуличне освітлення

По селищу встановлено 63 ліхтаря вуличного освітлення

та знаходиться 5 електричних підстанцій.

Світомаскування припинено, в звітному році ми знов використовуємо вуличне освітлення.

Приймаємо звернення від населення, надаємо заявки згідно яких проводиться заміна ліхтарів та ремонт. На даний час не всі заявки виконані, є питанння по вулицях Польова, Харківська, Залізнична, Підстанція.

1. Роботу щорічної акції «За чисте довкілля» з благоустрою в 2023 році проводили працівники з благоустрою Олексіївської сільської ради – місцеві Рубанов Сергій, Мікулін В’ячеслав, , Оспіщева Валентина і ВПО Гребінник Марина, Мітрофанова Марина, Саприкіна Наталя. Контролер Анастасія була з командою у постійному зв’язку.

2. Вони проводили прибирання території біля сільського клубу, на спортивному майданчику, доглядали за квітниками, наводили порядок біля громадських колодязів;

- зробили ремонт котельної ;

- провели зварювальні роботи з встановлення дровнику;

- видаляли порослі біля трансформаторних підстанцій;

3. Висадили саджанці дубу.

Найтяжчою ділянкою роботи була чистка порослі біля автомобільної дороги з залізничного переїзду до повороту в с.Берека. Жінкам особливо прийшлось важко, але зробили, дякую всій команді, хоч швидко заростає але якийсь час постоїть світла дорога.

5. Прибрано територія посадки при в’їзді в селище біля стадіону,

вичистили посадку в центрі по вул. Харківська, зробили побілку дерев, бордюр.

6. Проведено обкос санітарної зони біля артезіанської скважини.

7. Трактор Олексіївської сільської ради двічі проводив обкос обочин доріг по селищу.

8. Провели суботники, в звітному році ми ліквідували злощасні стихійні звалища по вул. Східна, біля колишньої нафтобази, біля ст.Трійчате.

Для вивозу сміття техніку та працівників надавали ФГ «Кобелєв Роман Анатолійович», «Кобелєв Дмитро Анатолійович» вони особисто керували погрузчиком, ТОВ «Добробут» Глущенко Володимир Петрович надав техніку, робітників.

Також залучався трактор та робітники Олексіївської сільської ради, за що всім їм велике дякую.

9. Не можу не подякувати всім господарям, хто тримає свої прибудинкові території в квітах і порядку.

За графіком у нас 2 рази на місяць ( середа ) працює сміттєвоз.

ВОДОПОСТАЧАННЯ.

Це наш водопровод та 5 громадських колодязів.

Працює 1 артезіанська скважина, 1 башня Рожновського.

Подача води відбувається глибинним насосом.

Обслуговує його Олексіївський «Агро-комунгосп», з яким ми постійно працюємо разом.

Станом на сьогодні налічується 442 водокористувача.

20 домоволодінь не мають підводу, 28 мають інший водогін,

19 мають особисті скважини.

В 2023 році підвели водопровідну мережу по вул.Восточна

з вул. Харківська, яка не була задіяна більше 5 років.

Замінили частину пластикової труби по вул. Харківська, що покращило якість постачання води і на інші вулиці.

Замінили глибинний насос, ліквідовуються пориви та інші проблеми.

В звітному році «Агро-комунгоспом» проведено чистку 5 громадських колодязів.

Хочу подякувати інженеру Ігорю Миколайовичу Бормотову, всій його команді за оперативну роботу, і у вихідні і у святкові дні не тільки на центральому водопроводі а і в приватному секторі працюють.

Плани на майбутнє. Їх важко зараз планувати, у кожного з нас одне бажання щоб настав мир і можно було б зробити:

- капітальний ремонт водопровідної мережі з встановленням лічильників;

- капітальний ремонт клубу та бібліотеки;

- розширення дитячої зони біля клубу, встановлення сучасного спортивного обладнання;

- поточний ремонт доріг та капітальний ремонт дороги до ст.Трійчате.

Всім бажаю здоров’я, успіхів та Перемоги.

Далі, про умови війни. Це зовсім непедбачуваний інший формат роботи.

Багато моментів просто не виходять з голови і стоять перед очима, (наприклад коли прийшли до військомату наши хлопці з рюкзаками, або очі перших переселенців, коли стоїть 12 переповнених машин, і руки у нас у всіх дрожать).

Все ми проживаємо разом з вами – з перших днів і до сьогодня.

З вами ми - зносили одяг, теплі речі, меблі та продукти харчування, відвозили для воїнів;

  • шукали все, що необхідно було для переселенців;

  • наші молоді чоловіки, організувались в групу, ми постійно були на зв’язку (Ж.Бєлов, як тільки щось надо вже згрупувалися, находили мішки, пісок, наповнювали їх, воду у флягах підвозили, допомагали робити блок пост, бліндажі, чергували;

  • дівчата - одні в клубі плели маскувальні сітки;

  • другі - допомагали прибрати в хатах, в яких не проживають господарі; (Чернікова, Зайцева, Климентьєва, Крохмальова).

  • жінки варили супи, кип’ятили молоко, пекли пироги, випічку;

  • в День ЗСУ жінки зварили більше 250 вареників, зібрали закрутки; (Левенець, Ішанова, Клименко, Сечкарьова).

  • Я дуже вдячна Кіптенко Олегу Петровичу, бо куди не зайди- світла, води, газу немає, або порив, вода тече в хаті.

Він зі своїм інструментом, своєю машиною- поїде все привезе і зробить. Був і зварювальником і електриком, і газовиком і будівельнком;

  • дітки наши назбирали грошей і ми перерахували на

шолом для нашої захисниці (Л.Страхової);

Якщо повернутись до гуманітарної допомоги, яку розпочали видавати з березня місяця, і на протязі всього часу досі займаємось - зараз ще привезли дитячі каші та памперси.

Дякую всім, хто надавав допомогу транспортом ( Нефьодову М.П., Умріхіну Ю.М., Кригіну В.В., Денисенко Олександру, Якименко М.І.), всім чоловікам, підліткам, жінкам, хто допомагав розгрузити.

Зараз ми вимушені вручати повістки.

РОБОТА З ВІЙСЬКОВОЗОБОВ’ЯЗАНИМИ

Відповідно до Порядку організації та ведення військового обліку призовників і військовозобов’язаних, розміщений стенд з матеріалами для військовозобов’язаних.

Складений банк даних, щодо військовозобов’язаних, воїнів АТО, строкової служби, контрактної служби, офіцерів запасу.

На виконання листів, розпоряджень військомату ведеться оповіщення призовників про виклик, складено таких 27 актів оповіщення, та 27 повідомлень про вручення з особистим підписом.

Плани на майбутнє.

Ми визначили їх разом з робочою групою в Стратегії розвитку Трійчатівського старостинського округу до 2024 року, яка надана до Олексіївської сільської ради. З них найбільш масштабні, це:

- капітальний ремонт водопровідної мережі з встановленням

лічильників;

- капітальний ремонт клубу та бібліотеки;

- розширення дитячої зони біля клубу, встановлення

сучасного спортивного обладнання;

- поточний ремонт доріг та капітальний ремонт дороги до

ст.Трійчате;

І моя особиста мрія – посадка березового гаю.

Разом в майбутнє, тільки всі разом з участю всіх Вас можно сподіватись на покращення.

Фото без опису

Дякую за увагу!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Додавання бюджетного проекту

Увага! Переверте правильність заповнення форми подачі бюджетного проекту. Редагування даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту

Додати фото в бюджетний проект

Видалити зображення

Продовжити?

Ні, не видаляти

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних