Олексіївська сільська територіальна громада

Харківська область, Лозівський район

Звіт старости Картамиського старостинського округу про проведену роботу за 2023 рік

Дата: 26.01.2024 22:21
Кількість переглядів: 486

    З В І Т

ПРО  РОБОТУ СТАРОСТИ  КАРТАМИСЬКОГО СТАРОСТИНСЬКОГО  ОКРУГУ ВИКОНАВЧОГО КОМІТЕТУ ОЛЕКСІЇВСЬКОЇ  СІЛЬСЬКОЇ РАДИ ХЛИСТУН РАЇСИ ВОЛОДИМИРІВНИ  ЗА 2023 РІК

Фото без описуФото без описуФото без опису

  Виконуючи вимоги Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” щодо організації роботи по старостинському округу, пропоную до вашої уваги звіт про мою роботу, як старости Картамиського старостинського округа за 2023 рік. Звіт перед мешканцями округу - це відповідальність та відчуття тісної співпраці мене, як старости, з односельцями.

  За посадою я є членом виконавчого комітету Олексіївської сільської ради, представляю інтереси жителів сіл Картамиш , Крутоярка , Миколаївка, Степове та Лозівське . Сприяю підготовці документів, що подаються до Олексіївської сільської ради та виконавчого органу, виконанню на території округу сільської ради Програми соціально-економічного та культурного розвитку, затверджених рішенням сільської ради.

  Я, як староста та член виконавчого комітету, беру участь у засіданнях сесії, виконавчого комітету сільської ради, виконую доручення сільської ради, сільського голови, інформую їх про виконання доручень.

  Прийом громадян здійснюється за місцем роботи в межах робочого часу та в позаурочний час за місцем проживання жителів сіл. Як правило всі звернення я розглядаю особисто, веду прийом громадян . Переймаюсь проблемами жителів округу, все роблю для того, аби позитивно вирішити порушені проблеми. Життя не стоїть на місці і вимагає від нас, особливо від влади, йти в ногу з ним, роз’яснювати людям питання, які їх хвилюють та допомагати у вирішені виникаючих проблем..

  Мешканці сіл беруть активну участь в житті округу та надають пропозиції .щодо вирішення різних питать.

 У зв’язку з введенням в нашій країні військового стану, ведеться контроль за дотриманням населенням комендантської години та інформаційна робота серед населення ,щодо необхідності укриття в захисних спорудах цивільного захисту під час сигналу «Повітряна тривога»,в випадку нашого округу найпростіші укриття , це підвали-погреби які знаходяться в кожному подвір’ї .

  Станом на 01 січня 2024 року на території Картамиського старостинського округу налічувалось 314 господарств, де зареєстровано 477 чол. В с. Картамиш -261 чол., с. Лозівське -121 чол., с. Крутоярка -16 чол., с. Степове – 26 чол., с. Миколаївка -53 чол.

  За звітний період померло 9 осіб , народилось 2 дитини .

  У селі Картамиш працює сільський клуб та сільська бібліотека. У с.Лозівське працює сільський клуб та пристосований фельдшерський пункт . Території біля установ утримуються в належному стані, прибираються кладовища, узбіччя вулиць. Систематично проводиться впорядкування територій біля подвір’їв одиноко-проживаючих жителів сіл та безхазяйних подвірьїв, пам’ятних місць.

  За звітній період на території наших сіл здійснили наступні роботи:

  • Проводився ремонт освітлення та розводки електрики в офісі старости , в ФАП та СБК с.Лозівське ;

  • Висаджено понад 100 дерев ( липи,берези, черемухи ,верби) , та понад 700 саджанців дубу червонолистого ,майже 100 саджанців ялинки білої та звичайної , понад 30 кущів ялівця,самшиту та інших декоративних рослин по території округу та біля установ.

  • Впорядковано та висаджено квіти на клумбах біля офісу старости, СБК Картамиш та СБК Лозівське ,пам’ятних місць та ФАП.

  • Збудували павільйони для зберігання дров біля офісу старости та СБК Картамиш, пристосували павільйон для зберігання дров в СБК Лозівське.

  • Організовувався збір сміття уздовж узбіч доріг між селами нашого округу. Вирубано , викошено та вивезено не санкціоновоне сміттезвалище у с. Картамиш біля колишнього дід.садка , впродовж вулиць сіл ,безхазяйних будинків та з зупинок громадського транспорту округу та приведено в належний стан.

  • Організовували збір , робили та передавали разом з відділом культури та небайдужими мешканцями нашого округу маскувальні сітки,окопні свічки,в’язали шкарпетки ,готували смаколики та багато іншого для ЗСУ.

  • Встановлені нові датчики включення вуличного освітлення в вечірній час до комендантської години.

  • Було здійснено капітальний ремонт покрівлі будівлі офісу старости .

  • Встановлений новий ліхтар вуличного освітлення по вилиці Заберецька. .

  • Встановлено твердопаливні котли та проведена нова система опалення в СБК Лозівське та пристосованому ФАП с.Лозівське, закладені віконні отвори та встановлено двері та вікно в котельні СБК Лозівське, дороблено систему опалення в топковій СБК Лозівське.

  • Встановлені нові сучасні вхідні двері в СБК Лозівське.

  • Проводився ремонт в деяких кімнатах в СБК Лозівське після встановлення системи опалення.

  • Замінено насос на свердловині с. Картамиш.

  • Проводились ремонті роботи на дитячому майданчику та парку с.Картамиш ,косметичні ремонти Брацких могил с.Картамиш та с.Крутоярка , пофарбували альтанку.

  • В будівлі офісу старости проводяться ремонтні роботи в кімнаті санвузлу та холі першого поверху.

  • Проводились демонтаж та ремонті роботи підлоги та стелі в котельнях СБК Картамиш та офіс старости.

  • було проведено чи мало днів благоустрію території округу за участю підсобних робітників КП « Агрокомунгоспу» , соц. працівників ,відділу культури, працівників арго-підприємств розташованих на округу, небайдужих мешканців та офісу старости ,а саме :території в’їздів в с. Миколаївка,с. Картамиш ,с. Степове та с. Лозівське ,на яких було здійснено збирання та вивезення сміття,засипка ям,вирубка порослі та покос бур’янів .

  • Приймали безпосередньо участь у кронуванні старих дерев та заготівлі паливної деревини для офісу ,СБК Картамиш , ФАП Лозівське та СБК Лозівське разом з робітниками ТОВ «АГРО ЮА Картамиш»

  • Впродовж періоду військового стану було привезено,розфасовано та видано чимало гумагіторної допомоги для ВПО та місцевих мешканців яка надходила від селищної ради та волонтерів;

  На протязі року підтримується задовільний санітарний стан на території населених пунктів, проводяться заходи по обкосу трави, вирубки чагарників, в належному стані підтримуються братські могили розташовані в с.Картамиш та с.Крутоярка , а також пам'ятний знак біля брацької могили с.Картамиш та кладовищя округу.

- В 2023 році було завезено дрова в 2 домогосподарства та виплачена компенсація для придбання паливної деревини теж 2 домогосподарства , це інваліди ,ВПО, , малозабезпечені, одинокі особи, та родини військовослужбовців .

-Організовувалися збори продуктів та предметів першої необхідності для переміщених осіб, які опинилися в складних життєвих обставинах.

- з початку проведення військових дій в нашій країні округом прийнято 172 особи ВПО. Всі вони були розміщені в тимчасовому житлі та забезпечені продуктами харчування. На даний час на території сіл Картамиського старостинського округу мешкає 123 ВПО.

- старостинський округ бере участь у програмі «Прихисток» 6 чоловік, які розмістили в своїх домоволодінням ВПО, отримують компенсацію за проживання у них внутрішньо переміщених осіб;

- завдяки сільському голові та депутатському корпусу сільської ради діти наших сіл і також дітки ВПО, що мешкають на нашій території, отримали солодкі подарунки до Нового року та Різдва Христового, в кількості 73 шт. А до свята Святого Миколая дітлахи отримали подаруночки від підприємств .

  На території  округу   постійно  проводяться  заходи по відзначенню  державних та традиційних свят.Заходи проводяться  за підтримки сільської ради та всіх землекористувачів, за що велика їм вдячність.

  Брала участь в організації та проведенні заходів протягом 2023 року:

  • до новорічних та різдвяних свят для дітей .

  • до міжнародного жіночого дня

  • до Дня пам’яті та примирення та Дня Перемоги в Другій світовій війні

  • до дня захисту дітей

  • до дня Покрови та козацтва .

  • захід до дня працівників сільського господарства.

- завдяки сільському голові та депутатському корпусу сільської ради діти наших сіл і також дітки ВПО, що мешкають на нашій території, отримали солодощі до дня захисту дітей .

  Робота старостинського округу проводиться відкрито, в інтересах громади. Забезпечується в межах повноважень та фінансової можливості старостинського округу вирішення питань жителів, пошук методів і підходів до розв'язання назрілих, гострих, життєвих питань.

  Здійснюється контроль за надходженням податків до бюджету сільської ради, допомагаємо вести роботу по виявленню боржників та погашенню заборгованості із земельного податку.

- здійснюється облік, ведення, зберігання погосподарських книг-3 шт., видаються довідки у межах наданих повноважень: видано – 264 довідоки, з них на субсидію –25 довідок, в соціальну службу – 87 довідок, та інші довідки - 23 ( спадщина, працевлаштування,  центр зайнятості та ін..), 2 громадян звернулися за отриманням характеристик з місця проживання для представлення до різних організацій. Проведено 68 актів обстеження умов проживання громадян для надання відповідних актів до соціальних служб;

- з початку року було видано 187 довідок про реєстрацію місця проживання; зареєстровано місце проживання новоприбувших – 5 особи,  в тому числі зареєстровано з одночасним зняттям з попереднього місця реєстрації 3 особи ; знято з реєстрації –6 особи ; зареєстровано новонароджених 2 дитини. .

- виконуються нотаріальні дії в межах компетенції: з початку року складено заповітів – 3 , посвідчено 67 довіренність, виконано інших нотаріальних дій -7, готую відповідні документи для переоформлення спадщини,засвідчуються документи та вірність їх копій;

 Ведеться військовий облік та здійснюється оповіщення військовозобов’язаних та призовників,виконуються мобілізаційні завдання,забезпечується безумовне виконання планових завдань щодо прибуття військовозобов’язаних до РТЦК та СП, складаються списки юнаків для приписки до призивної дільниці, ведеться облік військовослужбовців та учасників бойових дій.

  Ведеться облік всіх пільгових категорій, які проживають на території округу, подаються документи пільгових категорій в управління соціального захисту населення та ПФУ для нарахування компенсацій на придбання твердого палива, скрапленого газу та використання електроенергії.Видаються пільговим категорія талони для проїзду в соціальному автобусі.

 Робота старостинського округу проводиться відкрито, в інтересах громади. Працюємо для покращення умов життя та побуту  населення округу.

  Наприкінці звіту хочу подякувати за довіру , підтримку та співпрацю , Всім мешканцям округу ,хто долучається до розвитку громади,чують та бачать проблеми і допомагають у їх вирішенні . Висловити слова вдячності сільському голові, працівникам сільської ради , депутатам, підприємцям, фермерським господарствам, керівникам підприємств, всім, хто докладає зусиль для покращення життя нашого округу і не залишається осторонь . Особлива вдячність нашим працівникам ,а саме : підсобним робітникам з Агрокомунгоспу ,робітникам офісу старости,працівникам культури , соц..працівникам та робітникам ТОВ « АГРО ЮА Картамиш», які переймаються життям нашого округу і роблять багато зусиль для того щоб він був чистим, красивим та охайним. Тож давайте поважати їх працю та долучатися до добрих справ для покращення життя в наших селах в цей нелегкий час для нашої країни. Бажаю всім миру і перемоги.

Староста

Картамиського старостинського  округу                            Раїса ХЛИСТУН


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Додавання бюджетного проекту

Увага! Переверте правильність заповнення форми подачі бюджетного проекту. Редагування даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту

Додати фото в бюджетний проект

Видалити зображення

Продовжити?

Ні, не видаляти

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних