Олексіївська сільська територіальна громада

Харківська область, Лозівський район

Звіт старости Слобідського старостинського округу про проведену роботу за 2023 рік

Дата: 23.01.2024 21:30
Кількість переглядів: 79

 З В І Т

ПРО  РОБОТУ СТАРОСТИ  СЛОБІДСЬКОГО СТАРОСТИНСЬКОГО  ОКРУГУ ВИКОНАВЧОГО КОМІТЕТУ ОЛЕКСІЇВСЬКОЇ  СІЛЬСЬКОЇ РАДИ КАРМАЗІНОЇ  ТЕТЯНИ  ДМИТРІВНИ  ЗА 2023 РІК

Фото без описуФото без опису

  Керуючись Конституцією та Законами України, актами Президента України, Кабінету Міністрів України, статутом Олексіївської громади, регламентом сільської ради, Положенням про старосту та іншими нормативно-правовими актами, що визначають порядок його діяльністі, звітую про роботу у 2023 році.

  До складу Слобідського старостинського округу входить одне селище Слобідське. Чисельність населення постійно зменшується. Якщо на 01.01.2022р – кількість населення складала 669 чоловік, то на 01.01.2023р - уже 641 чол.,а на 01.01.2024р. – 634 чол. І це кількість зареєстрованих, а фактично проживає близько 400 осіб. У 2023 році померло 11 наших мешканців, народилось троє. Знято з реєстрації 2, зареєстровано 3. Щодо вікового складу населення, то найбільшу частину складають мешканці від 60 років і старше 228 чол., дітей до 18 років 77 чол., але більше половини їх не проживає на території округу. На превеликий жаль у минулому році у нас є загиблий у цій війні Анісімов Сергій Олександрович, бойова машина якого підірвалась на міні під час виконання бойового завдання в Запорізькій області. У жовтні 2022 року помер у госпіталі від отриманого поранення Бойко Дмитро Романович. Пропоную вшанувати їх пам'ять хвилиною мовчання.

  Майже два роки ми живемо в умовах війни. На сьогоднішній день у нас обліковується 48 сімей ВПО, 101 особа, за 2023 рік кількість зменшилась на 92 чол. Ця категорія та пільгові категорії місцевого населення регулярно забезпечуються продуктовими наборами .

  На території округу проживають 4 багатодітні сім’ї, в яких виховується 12 дітей. Під опікою знаходиться 6 дітей, з яких одна дитина-сирота, інші,це батьки яких позбавлені батьківських прав. Четверо з них знаходяться під опікою близьких родичів. Місце знаходження двох нам не відоме так, як родина проживала та знаходилась під наглядом соціальних служб у місті, там зареєстрована третя дитина, всі діти були вилучені і влаштовані під опіку.

  Обліковується 35 інвалідів, в т.ч. – 1гр.- 1, 2гр.- 11 ,3гр.- 21, 2 дітей-інвалідів, одна дитина-інвалід ВПО. На території округу працює 2 соц.працівника, які обслуговують 26 осіб похилого віку, які потребують сторонньої допомоги.

  Відповідно до покладених на мене повноважень:

  • Беру участь у засіданнях виконавчого комітету та сесіях Олексіївської сільської ради. Виконую рішення сільської ради, її виконавчого комітету, доручення та розпорядження сільського голови та інформую про їх виконання.

  • За минулий рік отримано 87 одиниць вхідної кореспонденції та надано відповіді, направлено листів, заявок та інше в кількості 92 одиниці.

  • Прийом громадян визначений що середи з 8-ї до 16-ї години, але фактично люди звертаються в любий, зручний для них час. Було заплановано 51 прийом, з поважних причин 4 не відбулось (2-відпустка,2-лікарняний). На прийомі побувало 89

  • осіб, найбільше порушувалось питань соціального характеру -29 та стосовно комунального господарства-27 дотримання законності та правопорядку- 12, земельних відносин – 5, охорони здоров’я -4 , житлової політики – 4, транспорту і зв’язку – 3, інші- по 1-2.

  • Надаю необхідні рекомендації та консультації, інформацію, перелік необхідних документів, контактні телефони та адреси, приймаю від мешканців селища заяви, адресовані органам та посадовим особам Олексіївської сільської ради та передаю їх за призначенням.

  • Здійснюється облік, ведення та зберігання господарських книг, видаються довідки в межах повноважень – за звітний період видано довідок різного характеру – 231.

  • Надано 7 довідок-характеристик за зверненнями громадян для представлення до різних організацій. Проведено 39 обстежень умов проживання громадян для надання відповідних актів до соціальних служб, в тому числі 25 на виділення матеріальної допомоги на лікування, які задовільнено в повному обсязі. Видано 15 витягів з Реєстру територіальної громади.

  • Виконую нотаріальні дії в межах своєї компетенції: за минулий рік складено 15 заповітів, відповідно відправлено15 заяв до Харківської філії ДП «Національні інформаційні системи» для отримання витягу про реєстрацію у спадковому реєстрі, посвідчено 28 довіреностей та здійснено 3 посвідчення підпису. Засвідчую документи та вірність їх копій.

  • На старостинському окрузі працює адміністратор, який виконує досить обширний перелік робіт. У минулому році було оформлено 39 субсидій , 13 пільг, 14 одиниць державної соціальної допомоги, зареєстровано та оформлено допомогу 8-ми ВПО, двом особам, які досягли пенсійного віку, але не мають права на пенсію, зареєстровано та видано витяги на нерухоме майно – 10 одиниць, надано 5 інформаційних довідок з ДРРП, щомісячно приймаються та подаються заяви на компенсацію за проживання ВПО.

  • Протягом року підтримувався задовільний санітарний стан на території селища: проводилось обкошування трави біля об’єктів соціальної інфраструктури, артезіанської свердловини, на пустирях, узбіччях доріг. Сільському кладовищі, в паркових зонах, надавалась допомога одиноким особам похилого віку, вирубка чагарників, в належному стані підтримувалась територія біля братської могили, традиційно обновлялись та оброблялись квітники і клумби. Всі ці роботи виконувались працівниками з благоустрою. Багато робіт виконується КП «Олексіївський Агрокомунгосп». Кожен другий четвер проводиться збір та вивіз побутового сміття, всі роботи, повя’зані з водозабезпеченням населення, раз на тиждень забезпечується автобусне сполучення пільгового контингенту з м .Первомайський. Всі ці послуги надаються для населення безкоштовно. Слід зазначити, що у нас на сьогоднішній день одна із самих низьких плат за водопостачання і тариф не змінюється вже багато років. Було розпочато часткову заміну водогону, закуплено трубопровід, але часте відволікання на аврійні ремонти в інших населених пунктах не дало можливості виконати роботу. Проводиться ремонт будівлі офісу старости з метою розміщення там Пункту поліцейського громади.

  • Надаються послуги ЦНСП Олексіївської с/ради : Соціальне таксі для осіб похилого віку, для відвідування лікарні та інших необхідних питань, регулярно надається послуга соціального перукаря, прокат засобів реабілітації та інші.

  • В селищі працює 3 магазини, 2 продуктових та один предметів першої необхідності (господарські та промислові товари). Асортимент та якість продуктів добрі.

  • Що стосується роботи культури, то працівники стараються, проводять заходи з залученням не великої кількості учасників, бо інакше зараз не можна. На Новий рік всі діти віком до 14 років отримали гарні новорічні подарунки від Олексіївської сільської ради.

  • Тепер про те, що дуже турбує все населення – це відсутність медичного працівника в селищі. Віковий склад я озвучувала, хворіють багато, медичної допомоги 0,3 (пересувні бригади 1 раз на 2-3 тижні). І на сьогоднішній день не видно можливості виправити цю ситуацію. Завершуючи свій виступ, хочу подякувати за підтримку в роботі наше населення, землекористувачів і підприємців за підтримку благодійних ініціатив, небайдужість і патріотизм, керівництво Олексіївської сільської ради та особисто голову громади, своїх колег по роботі. Велика і щира подяка нашим ЗСУ за захист нашої землі, за наш відносно спокійний сон. Бажаю всім міцного здоров’я та найскорішої Перемоги, миру нашій Землі і нашим серцям.

Дякую за увагу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Додавання бюджетного проекту

Увага! Переверте правильність заповнення форми подачі бюджетного проекту. Редагування даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту

Додати фото в бюджетний проект

Видалити зображення

Продовжити?

Ні, не видаляти

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних