Олексіївська сільська територіальна громада

Харківська область, Лозівський район

Звіт старости Киселівського старостинського округу про проведену роботу за 2023 рік

Дата: 23.01.2024 16:38
Кількість переглядів: 222

З В І Т

ПРО  РОБОТУ СТАРОСТИ  КИСЕЛІВСЬКОГО СТАРОСТИНСЬКОГО  ОКРУГУ ВИКОНАВЧОГО КОМІТЕТУ ОЛЕКСІЇВСЬКОЇ  СІЛЬСЬКОЇ РАДИ КІШИНСЬКОЇ ЮЛІЇ ВІКТОРІВНИ  ЗА 2023 РІК

 

Доброго дня всім присутнім.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

  Виконуючи вимоги Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» щодо щорічного звітування про виконану роботу, пропоную до вашої уваги звіт про мою роботу, як старости Киселівського старостинського округу за 2023 рік.

  До складу старостинського округа входить 4 населених пункти, а саме: с.Киселі, с.Кам’янка, с.Перерізнівка, с.Верхній Бишкин. На території округа розташовані : два Будинки культури, бібліотека та пункт видачі книг, два ФАПи , ДНЗ «Малятко», музей.

  Чисельність наявного населення в селах округа станом на 01 січня 2023 року складає 405 чоловік. ВПО( внутрішньо-переміщених осіб) станом на 01.01.2023 року обліковується 240 чоловік. 

   (Зареєстровано на території округа 597 осіб.)

  З них: особи дошкільного віку –23, шкільного віку – 74, працездатні –328, пенсіонери – 172;

  Міграційний рух населення станом на 31.12.2023 рік: прибули – 6, вибули – 7 осіб ,народилося – 1 дитина, померло – 21особа.

  2023 рік для всіх нас був дуже важкий. Планів було багато, але в зв’язку з війною все відійшло на другий план.

 За цей рік регулярно надавалась гуманітарна допомога як ВПО так і місцевим мешканцям.

  З початку повномасштабного вторгнення рф в Україну 16 наших односельців боронять нашу Державу( 12 - з с.Киселі та 4 - з с.В Бишкин).

  На жаль нас не оминуло горе: на початку 2023 року двоє наших односельчан-захисників загинули.

СЛАВА ГЕРОЯМ УКРАЇНИ !!!

  Відповідно до покладених на мене повноважень:

- беру участь у засіданнях виконавчого комітету Олексіївської сільської ради ;

- виконую доручення сільського голови, виконавчого комітету, інформую їх про виконання цих доручень;

- постійно ведеться прийом громадян, які звертаються з проблемами різного характеру, надаю рекомендації та консультації, усім громадянам, які звернулись, ;

- за звітний період вчинено 45 нотаріальних дій, оформлено 127 справ для надання різних видів соціальних допомог та пільг, видано 233 довідок за запитом громадян, 131 довідок інформаційного характеру на запити різних установ;

- проводжу моніторинг за дотриманням на території сіл округу громадського порядку та станом благоустрою;

- здійснюю облік, ведення, зберігання погосподарських книг ;

-для зручності мешканців округу здійснюю реєстрацію та зняття з місця проживання через програму територіального реєстру громади;

- ведеться облік всіх пільгових категорій, які проживають на території округу, подаються документи в управління соц. захисту населення для нарахування компенсацій;

- проводиться оповіщення військовозобов’язаних для уточнення облікових даних;

- здійснюється забезпеченість громадян деревиною паливною та компенсація на придбання деревини згідно поданих документів та черги;

- підтримується задовільний санітарний стан на території населених пунктів, проводились заходи по обкосу трави, в належному стані підтримувались братські могили, кладовища;

- відновили та поставили на баланс с/ради закинутий сільський стадіон в с.Киселі;

- висаждено 80 саджанців дуба червонолистого;

- завдяки працівникам з благоустрою та небайдужим мешканцям проводиться засипання ям на дорогах;

- систематично проводиться впорядкування території сіл біля пам’ятників, автобусних зупинок, будівель адмінустанов;

- проводиться ремонт ліхтарів та заміна ламп вуличного освітлення;

- проведено чистку колодязів загального користування з використання води питної.

  Не допускаю на території округу дій чи бездіяльності, які можуть зашкодити інтересам територіальної громади та держави.

   Дотримуюся правил службової етики, встановлених законодавчими актами України.

 Основний вид діяльності- виробництво сільськогосподарської продукції. Всі землі обробляються, будемо чекати і сподіватися на врожай.

  Працівниками старостату проведена робота щодо декларування доходів одноосібниками та робота по сплаті земельного податку фізичними особами, також в кінці року почалася робота з одноосібниками із сплати нового податку – МПЗ.

  Щодо економічного становища, то на території округу в аграрному секторі працюють: ТОВ Агрофірма «Киселі», ПП «Титан», ФГ «Киселі-Агро», ТОВ «Квадро», ПП «Стабільність»; ПП «Добробут», в сфері підприємницької діяльності діють 2 торгові точки та 1 автолавка.

  На даний час відновлено роботу сміттєвоза та соціального автобуса. Згідно заявок від населення здійснює виїзд соціальний перукар. Працюємо для покращення умов життя та побуту населення громади.

  З приводу благоустрою населених пунктів. У 2023 році у співпраці сільської ради та «Олексіївського- Агрокомунгоспу» з Центром зайнятості на суспільно-корисні роботи та громадські роботи було направлено достатню кількість працівників, що дозволило утримувати населені пункти у чистоті та завдяки цьому, були створені нові робочі місця.

 Виношу подяку за підтримання належного санітарного стану всім керівникам та працівникам підприємств, установ, організацій, приватним підприємцям. Дуже вдячна всім громадянам, хто прибирає не тільки біля своїх дворів, а й біля сусідніх нежилих. Я дуже пишаюся, що у нас живуть саме такі господарі.

  Дивує поведінка людей в тому випадку, коли вони вагаються, бояться, що їх образять і не можуть зробити зауваження комусь з оточуючих, не вміють сприйняти за належне зауваження в свій бік і зробити з цього відповідні висновки. Коли ми не будемо нарікати на оточуючих поза очі, або як кажуть в народі – «загрібати грань чужими руками», а вирішувати питання відкрито – тільки тоді ми станемо гордими своєї громади, жителями громади з високим рівнем культури, бо ми навчимося сприймати правду, яка б вона не була, критику, зауваження у свій бік за належне і реагувати спокійно, роблячи з цього висновки – повірте, нам не потрібно буде звертатися за допомогою в поліцію, соціальні служби чи ще якісь інстанції. Ми просто будемо ставати жителями громади високого інтелекту, які любимо і поважаємо себе, оточуючих навколо себе і всім серцем вболіваємо за свої рідні села.

 Наприкінці звіту хочу висловити слова вдячності: поперше – голові Олексіївської сільської ради Страхову Анатолію Анатолійовичу за довіру та розуміння, за чуйність, щирість, підтримку. Керівникам та спеціалістам підрозділів сільської ради ,депутатському корпусу, робітникам всіх установ та закладів, підприємцям, одноосібникам . Неоціненний вклад у розвиток нашого округу постійно здійснює депутат Олексіївської с/ради, керівник ТОВ А «Киселі» Лобас Сергій Віторович і 2023 рік не став виключенням, а навпаки – випробуванням. Приємно знати, що такі люди є поруч. Хочу щиро подякувати за вашу підтримку, за Ваші щирі і чуйні серця. За те ,що ви не стоїте осторонь проблем простих людей.

  Зробивши аналіз участі жителів села в процесах проведення змін у селі, хочу сказати, що ми мусимо зрозуміти- ніхто крім нас не зробить наше село привабливим. Пам’ятайте одне, що доля рідного села, його майбутнє, залежить в першу чергу від нашої небайдужості, активності в проведенні змін в своїй громаді. Разом ми сила, а в згуртованій роботі можна творити чудеса. Все можна втілити в життя, як буде мир в країні.

  Також хочу вас запевнити, що я і надалі братиму активну участь в громадському житті нашого краю та буду продовжувати відстоювати інтереси громади рідного для мене округу.

  Ще раз хочу подякувати за довіру, за підтримку і співпрацю, ВСІМ жителям округу, хто долучається до розвитку громади, чують наші проблеми і допомагають у їх вирішенні, хто підтримує нас.

  Всім бажаю здоров’я, наснаги та впевненості у завтрашньому дні.

  Безмежна подяка та шана нашим Героям – захисникам!

Дякую за увагу.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Додавання бюджетного проекту

Увага! Переверте правильність заповнення форми подачі бюджетного проекту. Редагування даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту

Додати фото в бюджетний проект

Видалити зображення

Продовжити?

Ні, не видаляти

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних