Олексіївська сільська територіальна громада

Харківська область, Лозівський район

Вправи для очей: поради

Дата: 14.12.2023 10:18
Кількість переглядів: 109

Фото без опису
Якщо ви відчуваєте ознаки втоми очей (нечітке бачення, пропуск рядків або слів під час читання, періодичне закривання очей, напруження очей і головний біль), то вам можуть бути корисними вправи для зміцнення очей. Скільки разів робити гімнастику протягом дня — тут немає суворих рекомендацій. Кожну вправу повторюйте по 5-30 разів.
🔼 Пальмінг – вправа, що допомагає розслабити м’язи навколо очей, зменшити втому очей. Потріть долоні, щоб вони розігрілися. Щільно притиснувши долоні до обличчя, розмістіть їх навпроти закритих очей.
🔼 Кліпання. Коли ми проводимо час за екранами, частота кліпання сповільнюється. Це може спричинити пересихання очей, викликати відчуття піску в очах, подразнення та втоми. Вправа на кліпання: закрийте очі на 2-3 секунди. Поки очі закриті, повіки можна свідомо щільно стиснути для додаткової стимуляції слізних залоз. Повільно відкривайте повіки.
🔼 Близький і далекий фокус. Тримайте великий палець на відстані 25 см від обличчя і зосередьтеся на ньому протягом 15 секунд. Можна тримати поруч об’єкт з буквою на ньому, щоб краще задіяти вашу систему фокусування. Через п’ятнадцять секунд переведіть погляд на ціль на відстані 6 метрів і знову утримуйте фокус протягом 15 секунд. Поверніться до великого пальця або об’єкта поруч.
🔼 Фігура «Вісімка». Виберіть точку на підлозі на відстані 3 метри від себе. Очима обведіть уявну вісімку. Продовжуйте 30 секунд, потім змініть напрямок руху очей на протилежний.
🔼 Вправа “20-20-20”. Робіть перерву в роботі з комп’ютером або користуванні гаджетами кожні 20 хвилин, переводячи погляд на віддалені до 20 метрів предмети, протягом 20 секунд.
📌 Попри те, що зарядка для очей може бути корисною, варто пам’ятати, що тренування не можуть вирішити кожну проблему з очима. У разі погіршення зору не відкладайте візит до офтальмолога для проведення комплексних оглядів, щоб переконатися, що відсутні інші причини, що викликають проблеми із зором
❗


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Додавання бюджетного проекту

Увага! Переверте правильність заповнення форми подачі бюджетного проекту. Редагування даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту

Додати фото в бюджетний проект

Видалити зображення

Продовжити?

Ні, не видаляти

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних