Олексіївська сільська територіальна громада

Харківська область, Лозівський район

Щодо контролю за проведенням розрахунків у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг

Дата: 31.10.2023 14:36
Кількість переглядів: 74

Головне управління ДПС у Харківській області нагадує платникам податків, які здійснюють діяльність у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, що згідно з пунктами 1, 2 статті 3 Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» суб'єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції в готівковій та/або в безготівковій формі (із застосуванням електронних платіжних засобів, платіжних чеків, жетонів тощо) при продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, а також операції з приймання готівки для виконання платіжної операції зобов'язані проводити розрахункові операції на повну суму покупки (надання послуги) через зареєстровані, опломбовані у встановленому порядку та переведені у фіскальний режим роботи реєстратори розрахункових операцій або через зареєстровані фіскальним сервером контролюючого органу програмні реєстратори розрахункових операцій зі створенням у паперовій та/або електронній формі відповідних розрахункових документів, що підтверджують виконання розрахункових операцій, або у випадках, передбачених цим Законом, із застосуванням зареєстрованих у встановленому порядку розрахункових книжок, та надавати особі, яка отримує або повертає товар, отримує послугу або відмовляється від неї, включаючи ті, замовлення або оплата яких здійснюється з використанням мережі Інтернет, при отриманні товарів (послуг) в обов'язковому порядку розрахунковий документ встановленої форми та змісту на повну суму проведеної операції, створений в паперовій та/або електронній формі (у тому числі, але не виключно, з відтворюванням на дисплеї реєстратора розрахункових операцій чи дисплеї пристрою, на якому встановлений програмний реєстратор розрахункових операцій QR-коду, який дозволяє особі здійснювати його зчитування та ідентифікацію із розрахунковим документом за структурою даних, що в ньому міститься, та/або надсиланням електронного розрахункового документа на наданий такою особою абонентський номер або адресу електронної пошти).

Звертаємо увагу платників податків, що фахівцями відділу фактичних перевірок управління аудиту Головного управління ДПС у Харківській області постійно здійснюється моніторинг розрахункових операцій, які проводяться суб’єктами господарювання при продажу товарів через мережу Інтернет, та за наявності відповідних підстав проводиться організація фактичних перевірок. 

Зокрема, в ході проведення за останній тиждень перевірочних заходів в одному з магазинів у місті Харкові, який належить фізичній особі – підприємцю, встановлені факти не застосування реєстратора розрахункових операцій/програмного реєстратора розрахункових операцій при проведенні розрахункових операцій з покупцями товарів, що реалізуються через Інтернет – магазин, та в наявному магазині за готівкові кошти, що у свою чергу зумовить застосування до підприємця штрафних (фінансових) санкцій. 

У зв’язку з цим, ще раз звертаємо увагу на відповідальність, що несуть  за законом суб’єкти господарювання за недотримання вимог законодавства при проведенні розрахунків у сфері Інтернет – торгівлі, чи діючих виставкових торгівельних залах магазинів, та недопущення порушень при здійсненні підприємницької діяльності.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Додавання бюджетного проекту

Увага! Переверте правильність заповнення форми подачі бюджетного проекту. Редагування даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту

Додати фото в бюджетний проект

Видалити зображення

Продовжити?

Ні, не видаляти

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних