Олексіївська сільська територіальна громада

Харківська область, Лозівський район

Повідомлення про намір отримати дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами (АТ «Укргазвидобування» філія ГПУ «Шебелинкагазвидобування» свердловини № 243 Єфремівського ГКР)

Дата: 13.07.2023 15:54
Кількість переглядів: 121

Повідомлення про намір отримати дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами

АТ «Укргазвидобування» філія ГПУ «Шебелинкагазвидобування»

свердловини № 243 Єфремівського  ГКР для ознайомлення громадськості:

Повне найменування суб’єкта господарювання - Акціонерне товариство «Укргазвидобування» філія газопромислове управління «Шебелинкагазвидобування» свердловина № 243 Єфремівського газоконденсатного родовища.

Скорочене найменування суб’єкта господарювання - АТ «Укргазвидобування» філія ГПУ «Шебелинкагазвидобування» свердловина № 243 Єфремівського ГКР.

Ідентифікаційний код  30019775.

Юридична адреса: 04053, м. Київ, Шевченківський р-н, вул. Кудрявська, 26/28;  
 тел.: (05749) 93372; E-mail: office@ugv.com.ua.

Метою отримання дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря для новоствореного об’єкту є здійснення господарської діяльності, яка пов'язана з викидами забруднюючих речовин в атмосферне повітря, для забезпечення виконання вимог, передбачених нормативами екологічної безпеки у галузі охорони атмосферного повітря.

Об’єкт Акціонерного товариства «Укргазвидобування» філія газопромислове управління «Шебелинкагазвидобування» відноситься до переліку видів діяльності які потребують оцінки впливу на довкілля: свердловина № 243 Єфремівського ГКР - Висновок № 21/1-20229239996/1, реєстраційний номер справи 20229239996.

Під час експлуатації газоконденсатних свердловин  джерелом утворення викидів забруднюючих речовин в атмосферу є горизонтальна факельна установка, на якій виконується спалювання газу при продувках свердловин та шлейфу, при дослідженнях свердловин з метою визначення параметрів експлуатації,  освоєнням свердловин після капітального ремонту та при промивках (поточний ремонт).

На св. № 243 Єфремівського ГКР, за адресою: Харківська обл., Лозівський   район, Олексіївська  сільська   рада., викидаються наступні забруднюючі речовини у кількості: оксиди азоту (оксид та діоксид азоту) в перерахунку на діоксид азоту – 0,15077  т/рік, вуглецю оксид – 1,00514 т/рік; сажа - 0,10051 т/рік та парникові гази. Валовий викид  - 1,25642 т/рік.

Об'єкт відноситься до третьої групи та не підлягає взяттю на Державний облік. На території об'єкту відсутні виробництва або технологічне устаткування, на яких повинні впроваджуватися найкращі доступні технології та методи керування джерел викидів, з яких в атмосферне повітря надходять забруднюючі речовини від виробництв та технологічного устаткування, на які повинні впроваджуватися заходи щодо досягнення встановлених нормативів граничнодопустимих викидів для найбільш поширених і небезпечних забруднюючих речовин. Заходи щодо впровадження найкращих існуючих технологій та заходи щодо скорочення викидів на підприємстві не передбачаються.

Відповідно до матеріалів що обґрунтовують обсяги викидів забруднюючих речовин, на об’єкті відсутні перевищення встановлених законодавством нормативів, а також згідно з результатами розрахунків розсіювання забруднюючих речовин в атмосферному повітрі, встановлено, що перевищень ГДК на межі житлової забудови та на межі СЗЗ по вмісту забруднюючих речовин не має. Пропозиції щодо дозволених обсягів викидів відповідають чинному законодавству.

Зауваження та пропозиції просимо надсилати протягом 30 календарних днів з дати публікації повідомлення до Харківської обласної військової адміністрації за адресою: 61002, м. Харків, вул. Сумська, 64, тел.(057)7052153, E-mail: obladm@kharkivoda.gov.ua.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Додавання бюджетного проекту

Увага! Переверте правильність заповнення форми подачі бюджетного проекту. Редагування даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту

Додати фото в бюджетний проект

Видалити зображення

Продовжити?

Ні, не видаляти

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних