Олексіївська сільська територіальна громада

Харківська область, Лозівський район

«Гаряча лінія»: ні зарплаті «у конвертах»!

Дата: 17.05.2023 09:34
Кількість переглядів: 56

У Головному управлінні ДПС у Харківській області продовжують  проводити роз'яснювальну роботу з питань недопущення використання незадекларованої праці і виплати заробітних плат «у конвертах». Начальник відділу адміністрування податку на доходи фізичних осіб управління оподаткування фізичних осіб ГУ ДПС області Володимир Ніконенко провів телефонну «гарячу лінію» на цю тему.

Зокрема, відповідаючи на питання платників податків, податківець розповів, що повідомлення про прийняття на роботу нового працівника подається власником підприємства, установи, організації або уповноваженим ним органом (особою) чи фізичною особою та/або резидентом Дія Сіті до початку роботи працівника за укладеним трудовим договором та/або до початку виконання робіт (надання послуг) гіг-спеціалістом резидента Дія Сіті. Таке повідомлення подається до територіального органу ДПС за місцем обліку роботодавця/резидентом Дія Сіті як платника єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування засобами електронного зв’язку з використанням електронного підпису відповідальних осіб.

При цьому, за відсутності технічної можливості надіслати повідомлення засобами електронного зв’язку в електронній формі, воно подається у формі документа на папері разом з копією в електронній формі. Нормами чинного законодавства не передбачено подання страхувальником – роботодавцем та/або резидентом Дія Сіті повідомлення про прийняття працівника на роботу/укладення гіг-контракту поштою.

Спілкуючись з абонентами, Володимир Ніконенко підкреслив, що офіційне працевлаштування, комфортні умови праці, соціальні гарантії, нормований робочий день, навчання та кар’єрний ріст допоможуть роботодавцям залучити та втримати досвідчених фахівців та мати високу репутацію.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.