Олексіївська сільська територіальна громада

Харківська область, Лозівський район

Звіт старости Троїцького старостинського округу про проведену роботу за 2022 рік

Дата: 07.02.2023 13:49
Кількість переглядів: 111

З В І Т

ПРО  РОБОТУ СТАРОСТИ  ТРОЇЦЬКОГО СТАРОСТИНСЬКОГО  ОКРУГУ ВИКОНАВЧОГО КОМІТЕТУ ОЛЕКСІЇВСЬКОЇ  СІЛЬСЬКОЇ РАДИ ОРЛОВОЇ НАТАЛІ ВАСИЛІВНИ ЗА 2022 РІК

Керуючись Конституцією та Законами України, зокрема «Про місцеве самоврядування в Україні», актами Президента України, Кабінету Міністрів України, розпорядженнями голови сільської ради, положеннями про старосту села та іншими нормативно-правовими актами Олексіївської сільської ради, що визначають порядок діяльності старости як посадової особи та члена виконавчого комітету.

24 лютого 2022 року нашу державу сколихнув черговий  акт російської агресії – повномасштабне вторгнення, що  назавжди розділило життя українців на до та після. Ця війна змінила реальність і в цій новій реальності додалися нові напрямки в нашій роботі. Але покладені на мене обов’язки перед жителями старостинського округу виконувалися в повному об’ємі  згідно з положенням про старосту та моєї  посадової інструкції.

До Троїцького старостинського округу, в складі якого були с-ще Троїцьке, с. Новоберецьке  у звітному періоді приєдналися с. Єфремівка та с. Семенівка. Загальна кількість жителів на даний час становить 1407 осіб.

З 24 лютого 2022 року на території нашого округу відбувається міграційний рух  внутрішньо переміщених осіб. В середньому на території округу знаходиться приблизно 400 осіб.

Здійснюю облік, ведення, зберігання погосподарських книг – 10, веду картотеку, видаю довідки у межах наданих повноважень:

  • вчинено  43  нотаріальних дії (складено 11 заповітів та 32 довіреності);
  • видано 278 довідок, у тому числі виписки до БТІ для оформлення житлових будинків;
  • відповіді на запити –  246 (Олексіївська сільська рада, Центр пробації, суди, поліція);
  • вхідні документи –  65;

Для зручності мешканців округу здійснювала реєстрацію та зняття з місця проживання через програму територіального реєстру громади:

  • реєстрація місця проживання –   10 осіб
  • зняття з реєстрації – 15 осіб
  • зареєстровано новонароджених –  6 дітей.

Цього року навантаження збільшилося і на адміністраторів. Окрім основної роботи, додалася робота з внутрішньо переміщеними особами. Не легко далася їм робота по  видачі гуманітарної допомоги.

Навіть у такий важкий час для країни у нашій громаді пріоритетним завданням залишився соціальний захист населення. Продовжили  вітати з народженням дітей та довгожителів,  надання матеріальної допомоги,  послуги з обслуговування соціальними робітниками,  соціальним перукарем, соціальним таксі для маломобільного населення, автобусом. Як і планувалося до початку війни почав здійснюватися збір твердих побутових відходів.

З березня 2022 року постійно на території нашої громади надається гуманітарна допомога, яка надходила як від Олексіївської сільської ради, так і від іноземних організацій. Це продукти харчування, одяг, дитяче харчування, засоби гігієни для дітей. Гуманітарна допомога видавалася згідно з категоріями. Тому кожний житель нашого старостинського округу отримав призначену йому допомогу у визначений час.

Війна залишила відбиток навіть на освіті. У зв’язку з переведенням дітей на онлайн навчання, робітників, які не пов’язані з освітнім процесом за рішенням Олексіївської сільської ради, були тимчасово  переведені до благоустрою. Завдяки цим працівникам постійно проводилося прибирання території всіх населених пунктів нашого округу. Почалося приведення до ладу парку, який  може стати зоною відпочинку. Сподіваюсь, що у цьому році до закінчення даного завдання долучаться  й місцеві жителі. Не дивлячись, що колектив в основному жіночий, виконувалася тяжка фізична праця, за що я їм дуже вдячна. У селі с. Єфремівка спільними зусиллями тричі прибиралася територія храму Дмитрія Солунського. Технікою, двічі,  обкошувалися узбіччя у с. Єфремівка та с. Семенівка.

Найголовнішою проблемою селища Троїцьке була  та, на жаль, залишається водопровідна мережа. Працівники «Агрокомунгоспу» викладаються на всі 100 відсотків. Навіть у такий важкий час тривають ремонтні роботи, тому будемо більш терплячі та добрішими. Так, завдяки своєчасному прийнятому рішенню Олексіївської сільської ради (це й депутатський корпус) та спільній праці з Овчаренко А.О.,   у с-щі Троїцьке була встановлена нова свердловина.

Для економії бюджетних коштів, у ФАП с-ще Троїцьке було встановлено твердопаливний котел та своєчасне забезпечення твердим паливом.

Цей рік був не просто важким, він був жахливим. Тому без підтримки було б дуже важко працювати. Неоціненний вклад допомоги  нашому округу як завжди  здійснює Овчаренко А.О. Це і матеріальна допомога, допомога технікою та транспортом, а також, добра порада та слова підтримки.

Висловлюю щиру вдячність за допомогу та підтримку депутатам Олексіївської сільської ради: Фомичовій Н.Ф.,  Людкевичу Я.М., Шалімову А.О.

Хотілося ще б відзначити небайдужу жительку нашого округу, підприємицю с. Новоберецьке - Климентьєву Н.М., за її активну участь у житті села: організовує людей, з якими прибирає лісосмуги.

Також висловюю подяку  підприємцям нашого округу, які теж зробили  свій внесок: Чуніхіну А.І., Мікуліній В.М., Кладько О.О., Кіншаковій М. В.

Світ тримається на небайдужих, чуйних людях, не здатних пройти повз, завжди готових допомогти й надати підтримку. Дякую за надану довіру, турботу та участь. Ваша допомога надзвичайно цінна й ніколи не буде забута.

СЛАВА УКРАЇНІ!

Староста                                       Наталя Орлова

 

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Додавання бюджетного проекту

Увага! Переверте правильність заповнення форми подачі бюджетного проекту. Редагування даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту

Додати фото в бюджетний проект

Видалити зображення

Продовжити?

Ні, не видаляти

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних