Олексіївська сільська територіальна громада

Харківська область, Лозівський район

Звіт старости Слобідського старостинського округу про проведену роботу за 2022 рік

Дата: 07.02.2023 13:25
Кількість переглядів: 157

                                                               З В І Т

ПРО  РОБОТУ СТАРОСТИ  СЛОБІДСЬКОГО СТАРОСТИНСЬКОГО  ОКРУГУ ВИКОНАВЧОГО КОМІТЕТУ ОЛЕКСІЇВСЬКОЇ  СІЛЬСЬКОЇ РАДИ КАРМАЗІНОЇ  ТЕТЯНИ  ДМИТРІВНИ  ЗА 2022 РІК

Керуючись Конституцією та законами України, актами Президента України, Кабінету Міністрів України, Статутом Олексіївської  громади, регламентом сільської ради, Положенням  про старосту та іншими нормативно-правовими актами, що визначають порядок його діяльності, звітую про роботу  у 2022 році.

До складу Слобідського старостинського округу входить одне селище Слобідське.  Чисельність населення  на 01.01.2022р. складала 669 осіб, станом на 01.01.2023р кількість населення зменшилась до 641 людини, а фактично проживає 402 особи.

    Початок року відзначився страшною подією, яку ніхто не очікував від найближчого сусіда - Росії, яка почала повномасштабну війну проти нашої країни.  І, хоч, дякуючи Богу,  та Збройним силам України, наша територія не зазнала втрат, це звичайно внесло свої корективи в наше життя. Було закрито всі основні державні реєстри, що припинило проведення оформлення багатьох документів, в тому числі нотаріальних, реєстрацію та зняття з реєстрації місця проживання та інші.                       

  • В селищі зареєстровано дітей шкільного віку  -  60 чол.                                                                                                             
  • Працездатного населення -  339 чол.     
  • Пенсійного віку -  242 чол.

  народилось -   3 дітей

  померло  -  14 чол.

На території  округу  проживають  4  багатодітні сімї, в яких виховується  12  дітей.

Під опікою знаходиться четверо дітей, з яких одна дитина сирота, троє позбавлені батьківського піклування. Опікунами дітей являються близькі родичі. Діти знаходяться в добрих умовах. Влітку минулого року  троє дітей, з яких двоє  зареєстровані у нашому селищі, але фактично проживали в місті Первомайський, передані в прийомну сім’ю, а батьки позбавлені батьківських прав.         

      Осіб з інвалідністю  43 чол., з яких 1гр. – 3 чол., 2гр. – 6 чол., 3гр.- 34 чол.

На території округу працює  два соціальних працівники, які  у 2022 році обслуговували  18  осіб похилого віку, що потребують сторонньої допомоги.

      Відповідно до покладених на мене повноважень:

  • Беру участь у засіданнях виконавчого комітету  та сесіях Олексіївської сільської ради. Виконую доручення сільської ради, її виконавчого комітету, сільського голови та інформую їх про виконання  доручень. За минулий рік отримано 59 одиниць вхідної кореспонденції та надано відповіді, направлено листи, заявки та інше в кількості 81.
  • Сприяю на території  Слобідського старостинського округу виконанню Програм соціально-економічного та культурного розвитку, затверджених рішенням сільської ради.
  • Приймання громадян визначено  щосереди,  з 8-Ї години до 16-00,  але фактично двері мого кабінету відчинені  у будь-який день і час робочого тижня для громадян, які звертаються з проблемами різного характеру. Надаю необхідні рекомендації та консультації, інформацію, перелік необхідних документів, контактні телефони та адреси.                                                                                                                                                                               

 -  Приймаю від мешканців селища заяви, адресовані органам та   посадовим особам Олексіївської сільської ради  та  передаю  їх  за призначенням. Так за звітний період  від громадян було прийнято 44  заяви,  в основному мешканці зверталися із соціальних питань - це субсидії, пільги,  заяви  на  матеріальну  допомогу, в тому числі на  лікування та надання дров на опалення тих домоволодінь, де немає альтернативного опалення, заяви  на поховання родичів  працездатного віку. Усі заяви розглянуті, заявникам виділені кошти.

             -  Здійснюється моніторинг за дотриманням на території  округу   громадського порядку  та  станом  благоустрою.

             -  Здійснюється  облік, ведення та зберігання погосподарських книг, видаються довідки в межах наданих повноважень: видано довідок різного характеру - 102, семеро громадян звернулись за отриманням характеристик з місця проживання для представлення до різних організацій. Проводились обстеження умов проживання громадян для надання відповідних актів до соціальних служб.

            - Виконую нотаріальні дії в межах своєї компетенції: складено 11 заповітів, відповідно відправлено11 заяв до Харківської філії ДП «Національні інформаційні системи» та до НАІС м.Київ на отримання витягу про реєстрацію в Спадковому реєстрі, посвідчено 32 довіреності, та здійснено 3 посвідчення підпису.

               -   Засвідчую документи та вірність їх копій.

Протягом року підтримувався задовільний санітарний стан на території селища: проводилось обкошування трави біля об’єктів соціальної інфраструктури, артезіанської свердловини, на пустирях, узбіччях доріг, сільському кладовищі, в паркових зонах, надавалась допомога одиноким мешканцям похилого віку, вирубка чагарників, в  належному стані підтримувалась територія біля братської могили. Традиційно обновлялись та оброблялись квітники в центральній частині селища та біля пам’ятника загиблим воїнам, висаджено деревця ведмежого горіха біля старого гуртожитку по вул.Садовій. На жаль майже всі ці роботи виконували працівники з благоустрою. Слід відзначити, що активність  наших жителів в проведенні заходів залишається низькою. Я вдячна тим не байдужим людям, які щорічно відгукуються на проведення суботників, беруть активну участь, адже ніхто крім нас не зробить наше село привабливим.

        Два рази на місяць щочетверга проводився збір та вивіз побутового сміття сміттєвозом, який було придбано Олексіївською сільською радою.  Селище забезпечується питною водою з артезіанської свердловини з глибини 312 метрів, що говорить про добру її якість. Але сам водогін часто потребує ремонту, тому, що всього 30%  замінено на новий. Так особливо складні пориви, в кількості 3, були усунені працівниками нашого комунального підприємства,  а в не дуже складних випадках ми справлялись самі, дякуючи нашому слюсарю Шевлякову В.І. З  огляду на те, що існує загроза відключення електроенергії, було прийнято рішення почистити й заглибити 2 старих громадських колодязі, що і зроблено власним коштом. А за кошти сільської ради було виготовлено і встановлено два нових зруби замість зруйнованих. І хоч запас води в колодязях не великий, та все ж буде якась альтернатива.

       Минулого року також проведено заміну електричного опалення  в адміністративній будівлі на твердопаливний котел.

       На території старостинського округу діє ФАП, де працює 1 медична сестра та 1 молодша медична сестра, філія Верхньобишкинського будинку культури, філія Олексіївської публічної бібліотеки, пересувне поштове відділення.  На превеликий жаль ми не зберегли свою школу, бо у нас залишилось всього 19 дітей шкільного віку, хоча зареєстровано 60, але проживають вони в інших місцях, там де працюють їхні батьки.

       У зв’язку з воєнним станом, працівники культури були обмежені в  проведенні святкових заходів з залученням дітей різних вікових категорій.  Однак заходи проводились і до дня захисту дітей, до Святого Миколая  з врученням солодких подарунків від сільської ради та дітям молодшого шкільного віку до  Різдва Христового. Учасники  вокального  колективу «Садівниця» вітали мешканців громади з державними та  традиційними національними святами, за що їм велика подяка, що давали можливість людям відчувати, не дивлячись ні на що, життя продовжується.

       Хочу висловити подяку нашим землекористувачам, які надають допомогу в проведенні різного роду заходів, чистять дороги від снігу,  в разі необхідності надають допомогу технікою, особливо часто доводилось звертатись за допомогою в перевезенні гуманітарної допомоги, проводять обкошування закріплених територій, по можливості підсипають ями на дорогах та інше. Ми всі мусимо зрозуміти, що тільки завдяки всім нам, нашому ентузіазму, злагодженості й відповідальності наше Слобідське буде ставати кращим.

          Хочу зазначити, що  на початку війни ми прийняли в нашому селищі понад 230    внутрішньо переміщених осіб, мешканці з розумінням віднеслись до цієї ситуації, допомагали хто чим міг. А потім налагодилось доставлення гуманітарної допомоги. Це були й близькі, і зовсім незнайомі люди. Зараз їх кількість значно зменшилась, люди хочуть повернення до своїх домівок, наводити там лад і мирно жити.     

       Дякую за довіру, за підтримку і співпрацю всім жителям селища та керівництву нашої громади. Хочу побажати всім миру і злагоди, нашим воїнам скорішої перемоги, повернення їм до своїх домівок, до своїх рідних. Наша сила в нашій єдності.

      Староста                                             Тетяна Кармазіна

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Додавання бюджетного проекту

Увага! Переверте правильність заповнення форми подачі бюджетного проекту. Редагування даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту

Додати фото в бюджетний проект

Видалити зображення

Продовжити?

Ні, не видаляти

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних