Олексіївська сільська територіальна громада

Харківська область, Лозівський район

Звіт старости Михайлівського старостинського округу про проведену роботу за 2022 рік

Дата: 07.02.2023 11:01
Кількість переглядів: 224

                                                         З В І Т

ПРО  РОБОТУ СТАРОСТИ  МИХАЙЛІВСЬКОГО СТАРОСТИНСЬКОГО  ОКРУГУ ВИКОНАВЧОГО КОМІТЕТУ ОЛЕКСІЇВСЬКОЇ  СІЛЬСЬКОЇ РАДИ ШЕВЛЯКОВОЇ ЛАРИСИ АНДРІЇВНИ  ЗА 2022 РІК


        Шановні жителі Михайлівського старостинського округу 2023 рік  набирає своїх обертів,  всі ми ще раз перевели свій подих,  набралися терпіння, подякували Богу за те, що надихає нас та надає наснаги на  боротьбу за незалежність, за право бути господарями на своїй землі й у своїй країні, на здобуття Перемоги від підступного ворога, а далі… закочувати рукава і працювати з Божим благословенням.

    Відповідно до Конституції України, Законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про службу в органах місцевого самоврядування» та Положення про старост – із запровадженням карантинних заходів,  як староста Михайлівського старостинського округу перед жителями своїх підпорядкованих населених пунктів я маю звітувати про проведену роботу за минулий 2022 рік . 
Уповноважена Олексіївською сільською радою, яка мене затвердила, діяти в інтересах жителів Михайлівського старостинського округу у виконавчих органах сільської ради.

  • Беру участь у пленарних засіданнях Олексіївської сільської ради та засіданнях її постійних комісій ( при запрошенні на засідання комісії щодо розгляду питання, що стосується території Михайлівського старостинського округу)  з правом дорадчого голосу.
  • Як член виконавчого комітету Олексіївської сільської ради беру участь у засіданнях виконавого комітету сільської ради, де  представляю інтереси жителів Михайлівського старостинського округу.
  • Сприяю нашим мешканцям у підготовці документів, що подаються до органів місцевого самоврядування та місцевих органів  виконавчої влади, передаю їх за призначенням.                 

При зверненні громадян приймаються заяви по соціальному захисту, по земельним питанням, на виготовлення технічних та проєктних документацій на земельні ділянки для їх оформлення у приватну власність, які надалі подаються на розгляд сесії Олексіївської сільської ради, або виконавчого комітету.

  • Беру участь в організації виконання рішень сільської ради, її виконавчого комітету, розпоряджень,  доручень сільського голови на території старостинського округу та у здійсненні контролю за їх виконанням.
         - Здійснюю  моніторинг за дотриманням на підвідомчій території
    старостинського округу громадського порядку, станом виконання прийнятих рішень сільської ради, правил благоустрою населеного пункту.
    Так,  як і раніше в старостинському окрузі здійснюється погосподарський облік, видаються довідки у межах наданих повноважень для оформлення субсидії, компенсації, видаються довіреності та виконуються інші нотаріальні дії (засвідчення підпису на заявах, засвідчення копій документів, оформлення заповіту), ведеться військовий облік призовників, військовозобов’язаних та резервістів.                    

Тепер щодо аналізу динаміки населення.

Отже, станом на 01.01.2022 року на території Михайлівского старостинсько-го округу,  до складу якого входять 3 населені пункти, а саме: с. Михайлівка, с. Берестки, с.Сумці  зареєстроване  населення складало: 

Всього – 525осіб.
с.Михайлівка - 500осіб.,
с.Берестки -  2 особи.,

с.Сумці – 23 особа.

із них: дітей дошкільного віку – 20.,

дітей шкільного віку – 63.,

працездатне населення – 300 .,

громадян пенсійного віку – 142.

90 і старші – 8 чол.

Населення за статтю складало:  – чоловіки -260 осіб, жінки – 265 осіб.
На території старостинського округу у 2022 році
народилось – 3 дітей. Шлюбів на території округу зареєстровано не було, померло – 13 осіб.

Узагальнимо минулорічну роботу за наступними підпунктами:                                  

                              Місцеве самоврядування:

Наша країна переживає зараз дуже складні часи. В умовах введення в Україні воєнного стану, викликаного збройною агресією росії, робота старостинського округу проводиться відкрито, в інтересах нашого населення та громади. Забезпечувалось в межах повноважень та обмеженої  фінансової можливості старостинського округу вирішення питань жителів, пошук методів і підходів до розв'язання назрілих, гострих, життєвих питань, а саме: соціального захисту населення, пенсійного фонду, руху рейсового та соціального  автобусу, заготівля дров на зиму, відсутність води в колодязях, обслуговування соцпрацівниками,  отримання одноразової грошової допомоги на лікування, роботи магазину, роботи виїзної торгівлі, оформлення ІД - картки та отримання витягу з реєстру територіальної громади про реєстрацію місця проживання, про відновлення газопостачання у відключених домогогосподарствах від системи газопостачання, та інші. 

Переймаюсь проблемами, свого населення, та  все роблю для того, аби позитивно вирішити порушені проблеми. З усіх звернень громадянам було надано вичерпну відповідь, або необхідні довідки, перелік необхідних документів, контактні телефони, адреса.

Життя не стоїть на місці і вимагає від нас, особливо влади, йти в ногу з ним,
проводити роз’яснення  людям питань, які їх хвилюють та допомагати у вирішені виникаючих проблем.

За зверненнями громадян виконувала нотаріальні дії в межах своєї компетенції: за звітний період, враховуючи військовий стан, мною  було складено 1 заповіт, а також заповнено та відправлено  заяву в Харківську філію ДП «Національні інформаційні системи» на отримання витягу про реєстрацію в Спадковому реєстрі, посвідчено 4 довіреності, виконано інших нотаріальних дій - 4, також готувала відповідні документи для переоформлення спадщини,  засвідчувала документи та вірність їх копій в період коли відновили роботу нотаріальні контори.

За 2022 рік старостинським округом видано населенню всього:
-Довідок різного соціального характеру – 134.,

- Оформлено заяв на отримання статусу ВПО – 198 заяв.,

- Оформлення пакетів документів на допомогу ВПО – 125 звернень.,

- Оформлення пакетів документів на компенсацію за розміщення в домогос-подарствах ВПО – 161 звернення.

-Оформлено  22  справи  для надання різних видів соціальних допомог.

Оформлено  10 справ по наданню  пільг на тверде паливо багатодітним сім’ям та учасникам АТО.

-Оформлено субсидій  на природний газ та електроенергію – 10 справ.

-Перегляд справ та оновлення пакетів документів для автоматично перерахо-ваних субсидій – 52.

-Видача та подовження посвідчень  багатодітних родин та дітей з багатодіт-них  родин-4.
-Прийнято, оформлено пакетів документів та передано до Олексіївської сільської ради, згідно Програми  соціального захисту на 2021 – 2025 роки,  по зверненням громадян - із них:

-  на отримання одноразової грошової  допомоги на лікування, згідно наданих медичних документів – 4 заяви,

- із скрутним становищем ( згідно проведених актів обстеження умов прожи-вання та доходів сім’ї)  – 1 заява,

- допомоги на тверде паливо ( згідно проведених актів обстеження умов про-живання та доходів сім’ї)   – 10 заяв,

- Проведено оформлення пакету документів на розгляд виконавчого комітету, згідно Програми  соціального захисту на 2021 – 2025 роки,  на привітання осіб, яким виповнилося  90 років  та + на отримання  3тис.грн  - у нас в окрузі було- 8 осіб., (Грекова  Г.І., Рязанова В.Т., Касьянов Д.М., Катунін М.І., Кузнєцова Г.С., Сумцова К.П., Гайворонська А.Д., Романцова М.О.).

- Проведено оформлення пакету документів при народженні першої дівчинки та першого хлопчика – у нас в окрузі були і дівчинка Кулик Єва, і хлопчик- Плахонін Матвєй.

- Проведено оформлення пакету документів сім’ї, яка виховує  5 і більше дітей. – Стрункін Ігор, батько 6 дітей, отримав – 3 тис. грн – до Дня захисту дітей.

- Оформлення пакету документів  до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 33 річниці виводу військ з республіки Афганістан (15 лютого 2022р.) – у нас в окрузі отримав Черкашин В.М. – 1 тис.грн.

- Оформлення пакету документів  до Дня вшанування ліквідаторів наслідків Чорнобильської аварії ( 14 грудня 2022) – у нас в окрузі отримав  Баєв А.О. – 1 тис.грн.

- Складено актів обстеження матеріально-побутових умов проживання – 16.

Видано характеристик по запитам ( суду, пеніціарної служби, поліції) -  6.

В період з початку російської агресії, тобто з кінця лютого 2022 року, реєстр територіальної громади не працював до 20 грудня 2022 року.

За період доступу до  роботи в реєстрі в 2022 році було:

- оформлено заяв з реєстрації  місця проживання фізичних осіб – 3х новонароджених дітей на нашій території.      
За зверненнями громадян видавались  Витяги з реєстру про реєстрацію місця проживання.

Працювала, як в електронній формі, так вела і картотеку.

Здійснюю облік, ведення, зберігання погосподарських книг.

Вносила всі зміни в погосподарські книги із прописки та виписки громадян, народження дітей, смерті громадян, наявність худоби, станом на 01 число щороку, для підготовки статистичного звіту за формою 6-сільрада.
Проводила облік призовників та військовозобов’язаних, здійснювала оповіщення призовників та військовозобов’язаних про виклик їх до 1 відділу Лозівського РТЦК та СП Харківської області, складала  списки юнаків для приписки до призивної дільниці, вела картотеку та журнали перевірок працівниками військомату,  ведеться облік учасників АТО,  бойових дій та прирівняних до них.

Постановою  Кабінету Міністрів України 30.12.2022 року № 1487 затверджено Порядок організації та ведення військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів.  Згідно нових вимог передбачається проведення кропіткої роботи, тобто розпочати все з нуля. Будемо оновлювати картки первинного обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів, які проживають на території нашого округу, вносити відповідні зміни до карток, проводити звіряння даних, проводити роз’яснювальну роботу, щодо виконання  правил військового обліку, проводити оповіщення на вимогу військомату та виконання  багато інших вимог цього Порядку.

        З метою забезпечення реалізації громадянами конституційного права на звернення, всебічного розгляду звернень громадян, порушених у них проблем та оперативного їх вирішення, здійснювались у 1 кварталі 2022 року особисті прийоми громадян,   Олексіївським сільським головою та його заступниками, згідно затверджених графіків.  Графіки прийомів були розміщені на інформаційних стендах, на вебсторінках, як Олексіївської громади так і Михайлівського старостинського округу. За 1 кварал 2022 року було здійснено по 1 виїздному прийому, як сільським головою, так і його заступниками. В подальшому виїздні прийоми не проводилися, в зв’язку із введеним 24.02.2022 року військовим станом.

Також було тимчасово призупинено рух  соціального автобуса, сміттєвоза, роботу соціального перукаря, привітання  на вебсторінці нашої громади ювілярів, працівників соціальної сфери та громадян 90 років і старше.   Із серпня місяця робота руху соціального автобуса, сміттєвоза, роботу соціального перукаря – відновлені.

За ініціативою Президента України, для забезпечення українців самим необхідним в умовах дії воєнного стану, було надано завдання в організації та відкритті в зимовий час  пунктів незламності. В нашому окрузі, в період з 15 грудня 2022 року, працює пункт незлімності, де можно при відсутності світла зарядити телефон, повербанк, обігрітися, випити чаю чи кави, при необхідності переночувати. Олексіївська сільська рада закупила та передала по старостинським округам бензо- та дизель-генератори, забезпечили пальним, забезпечили продукти харчування тривалого зберігання, це тушонка, консерви, чай, цукор, пряники, печиво, одноразовий посуд, серветки тощо.

                  Соціальний захист населення:

На території сіл проживають:

  • багатодітних сімей 9  в яких виховується 31 дитина.,
  • мами одинокі – 6 які виховують 9 дітей.,
  • неповні сім’ї з дітьми – 6 в яких виховується 14 дітей.,
  • діти інваліди – 1 дитина.,
  • діти сироти – немає.,
  • діти позбавлені батьківського піклування – немає.,
  • учасників трудового тилу – 8 чол.,
  • учасників АТО – 10 чол.,
  • учасник ліквідації аварії на ЧАЕС - 1;
  • Громадяни, які потерпіли від Чорнобільської катастрофи – 2 чол.
  • Інвалідів усіх груп і категорій – 24 чол.,
  • Сім’ї переселенці – 93 сім’ї,  які складають загальну чисельність – 183 чол., із них 
  • за статтю   чоловіки – 78 осіб ,  а жінки  105 осіб.,
  •   за віком:
  • діти віком від 0 до 18 років – 49 чол.,
  • громадяни від 18 до 60років – 40 чол.,
  • громадяни віком 60+ - 94 чол.

В період з 20 березня 2022 року розпочалися складання списків на отримання гуманітарної допомоги для внутрішньо переміщених осіб, восновному були охвачені малозахищені верстви населення – сім’ї з дітьми, люди у віці 60+, та особи з інвалідністю. Кількість наборів гум.допомоги завжди з’ясовувалася з відділом соціального захисту населення.Головна гуманітарна допомога йшла із Польщі, їх було 5 траншів, 1 раз на місяць.

Також була гуманітарна допомога Президентська, яку отримав кожен зареєстрований на території округу мешканець від 0 до 96 років. Була гуманітарна допомога на кожен двір.Була гум.допомога від Червоного креста.

Хочу сказати, що і ВПО, і місцеве населення були забезпечені допомогою, старалися всі катерії населення охвачувати і багатодітні сім’ї,  і інваліди, і люди які обслуговуються соціальними працівниками.

Основне та важливе завдання було привезти цю гуманітарну допомогу та її розвантажити, об’єм якої був завжди великий. Хочу подякувати  небайдужим нашим мешканцям: Грековій Ользі, Трошину Сергію,  Черняєву Олексію, Рожковому Вячеславу, Сумцову Сергію, Гнатюк Олександру, Шевлякову Сергію – які нешкодували свого власного транспорту для перевезення гуманітарної допомоги. За період військового часу  приблизно підрахували то було отримано нашим округом – десь близько  25 тон гум. доп. Велика подяка нашим хлопцям із ЗСУ, які теж постійно допомагали у цьому питанні.

  У березні сім’ї:  Синяєвої Л.А. та Долженко Н.В. надавали благодійну гум.допомогу нашим переміщеним особам у вигляді кисломолочної продукції – сиру. Велика подяка за небайдужість і людяність.

На території старостинського округу працюють два соціальні працівники:

  • Стовпаченко Надія Петрівна – обслуговує 7 громадян.,
  • Баєва Оксана Василівна – обслуговує 7 громадян.

Всього обслуговується -  14 одиноких громадян похилого віку, які потребують стороннього догляду. Нарікань на роботу соціальних працівників до офісу старости не надходило.                                           

                                 Зв’язок:

На території старостату функціонує  пересувне відділення поштового зв’язку яке працює два дні на тиждень (середа та субота ) з 13-00 до 15-00 години.  Забезпечують населення необхідними послугами – видача пенсійних виплат, видача перерахованих субсидій, приймання комунальних платежів, відправка та вручення посилок, рекомендованих листів, приймання та виплата грошових переказів, приймання  адміністративних послуг: плата за землю, торгівля товарами першої необхідності і періодичними виданнями.                          

Культура

На  території старостинського округу працюють  згідно затверджених графіків роботи  установи  культури, це:

  1. Михайлівський філіал  Верхньобишкинського сільського будинку культури.
  2. Михайлівський  філіал   Олексіївської публічної бібліотеки.

 Із врахуванням введеного військового стану в тісній співпраці працівників культури, бібліотеки, Михайлівської гімназії та офісу старости у звітному році для населення нашого округу   були проведені наступні заходи:

  • 01 січня 2022 року було організовано та проведено Новорічну

розважальну програму для дітей та молоді, ігрова  програма  та конкурси – присутніх було в кількості – 28 чол., витрачено 1,0 тис. грн. – спонсорських коштів .

  • Проведено освячення води на  водоймі в День Хрещення Господнього 19 січня 2022 року на ставку с.Михайлівка. Витрачено - 1 тис.грн. - готували гарячий чай, польову кашу- було присутніх – 60 чол ., Фото заходу розміщені на сторінці Михайлівського старостинського округу.

- 13 лютого 2022 року до Дня закоханих було проведено розважальну програму для  дітей та молоді, було присутніх 35 чол., витрачено – 500грн. спонсорських коштів.

- 15.02.2022 року до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 33  річниці виводу військ з республіки Афганістан було проведено захід «Афганістан наша пам’ять і біль!» на  який були запрошені учасник БВД в Афганістані -  Володимир Черкашин. Також було покладання квітів до могили загиблого Володимира Кіндякова. На заході було присутніх 25 чол., витрачено на продуктові набори, листівки  та квіти 300 грн. спонсорських коштів. Інформація та фото заходу розміщені на сторінці Михайлівського старостинського округу.

- До дня примирення та вшанування пам’яті загиблих у Другій світовій війні  8 травня 2022 року було відзначено – міні мітингом та покладанням  квітів до Братської могили загиблих воїнів та бюсту ім. І.Ф.Бугайченко - Героя Радянського Союзу. В зв’язку з військовим станом концерту та польової каші не було. В заході взяло участь 12 чол.. Інформація та фото заходу розміщені на сторінці Михайлівського старостинського округу.

-01.06.2022 року – День захисту дітей- на території було проведено святково-розважальну програму для дітей. Було організовано польову кашу, солодкий стіл. Взяло участь у заході 50 чол. Також солодощі (печиво, вафлі та цукерки) були надані присутніми представниками ЗСУ. Інформація та фото заходу розміщені на сторінці Михайлівського старостинського округу.

-13.09.2022 року було проведено міні-мітинг до Дня визволення Первомайщини від фашистських загарбників з покладанням квітів до братської могили загиблих воїнів та бюсту ім. І.Ф.Бугайченко - Героя Радянського Союзу. Взяло участь у заході – 13 чол.

23.12.2022 року до Дня Святого Миколая було організовано видачу дитячих солодких подарунків від Олексіївської сільської ради  казковими персонажами.


                  Михайлівська гімназія та  дошкільний підрозділ:

Наша країна переживає зараз дуже складні часи. В умовах введення в Україні воєнного стану, викликаного збройною агресією росії, освітяни - на своєму вчительському трудовому фронті. Працюють сумлінно, відповідально ставляться до виконання посадових обов’язків і вже цим наближають перемогу. В 2022-2023 навчальному році в гімназії навчається 45 дітей і 11 вихованців дошкільного підрозділу «Росинка». Всі діти охоплені навчанням. Протягом  2022 року отримали кухонний інвентар для харчоблоку. Було розроблено проєкти і закладено у бюджет  ремонт харчоблоку школи із придбанням сучасного обладнання. Та всі плани порушила війна...Разом з тим на залучені кошти були відремонтовані сантехнічне обладнання в туалетах та душовій; утеплено 30 м труби від приміщення топочної до приміщення школи; комунальним господарством Олексіївської сільської ради було відновлені пошкодження від ракетного обстрілу, який відбувся 12 вересня поблизу школи (замінені пошкоджені вікна та двері в приміщенні школи та кочегарки), надано 105 метрів провода для безперебійної роботи насосів опалення в період аварійного відключення світла.

Незважаючи на складність усієї ситуації у 2022 н.р., весь колектив школи продовжує приділяти увагу естетичному оформленню навчального закладу.  Обслуговуючий персонал школи протягом 2022 року працював. Відділом благоустрію Олексіївської сільської ради, силами  робітників Рожковим В.В., Шкуратовим О.І., Батраком В.І., Острась І.І., Страхової Н.М., Шкуратової М.В.Губенко Н.В. та Димитрової І.М. підтримувався належний  санітарний стан села Михайлівка та школи. Подвір'я школи прибране, доглянуте; підрізано дерева, кущі, покошено газони, біляться бордюри. Висаджено багаторічні квіти на квітниках. Будівля школи прийнята в експлуатацію у 1972 році,  50 років  тому. Але не зважаючи на немалий вік та зношеність, адміністрація школи разом з колективом, батьками постійно працює над удосконаленням і зміцненням матеріально-технічної бази, підтриманню її у робочому стані. Фінансування потреб школи проводиться з відділом освіти виконавчого комітету Олексіївської сільської ради. Протягом навчального року систематично здійснювалася виплата заробітної плати, авансу. Постійно є підтримка з боку відділу освіти:

- це отримання фарби для принтерів;

- миючих і дезинфікуючих засобів для утримання приміщення школи відповідно санітарно-гігієнічних норм;

- інвентаря (відер, віників, граблів, лопат для снігу та штикових, інвентар для топкових);

- ксероксного паперу;

- виділення пального для генератора;

-отримали новий  дизельний генератор для гімназії.


                             Сільське господарство:

Територія обслуговування складає:

Всього:  _7971,5  га.,

в т.ч.: земель комунальної власності – __2463,9_ га.,

земель приватної власності – __5507,6__га.,

Площа населених пунктів  __241,4_ га.

в т.ч.: комунальної власності   -  _79,9__га.,

приватна власність  ___161,5___  га.

Землі на території  Михайлівського старостинського округу обробляє  5 сільгосппідприємств:

Агро  Фірма «Україна НОВА» - 668 га.,

 СТОВ «КРАЄВИД  АГРО» - 1839 га.,

«КВАДРО» - 420га.,

СТОВ «РІДНИЙ КРАЙ»

ТОВ «ПЕРВОМАЙСЬКА АГРАРНА КОМПАНІЯ»

- Фермерські господарства : всього – 7

Фізичні особи підприємці – всього- 8

Юридичних підприємств – 1 «ТУРАН АГРО»

-Одноосібники, які обробляють землю самостійно  – 110 чол. – 1533га.
За земельні паї платилась орендна плата за 2022 рік  в сумі :

-Агро  Фірма «Україна НОВА»- 21 тис. грн. за пай.

- СТОВ «КРАЄВИД  АГРО» - повністю в заборгованості перед пайщиками,  що приводить до сплеску негативного ставлення всіх пайщиків.                                          

                                                 Медицина:
       В 2022 році медичною допомогою були охоплені всі жителі Михайлівського старостинського округу.

Працюють в ФАПі  с.Михайлівка – сімейний лікар Калашник Сергій Сергійо-вич (на 1,0 ставки) –  який прийоми здійснює  в м.Первомайський в поліклінічному відділенні, в Михайлівку не приїздив.

Працює  – одна медична сестра,  одна молодша медична сестра та  водій.

Закріплений за нашою амбулаторією автомобіль швидкої допомоги у квітні 2022 року був переданий на ВСУ.

Населенням нашого округу було здійснено:

-  відвідувань амбулаторії  за рік всього – 976 чол. 

із них: - дорослого населення – 795 чол.,

- діти -181 чол.

- відвідувань на дому - за рік всього – 516 чол. 

із них: - дорослого населення – 411 чол.,

- дітей -104 чол.

- Зроблено маніпуляцій  всього -  1643.,

- Зроблено перев’язок різного характеру – 132.

- Зроблено фізпроцедур -299 (КУФ, УВЧ, Полюс)

- Зроблено профілактичних щеплень проти COVID – 50 чол., що є доброю показовою діяльністю в боротьбі проти цієї хвороби.

Дітей в повному обсязі охоплено профілактичними щепленнями за календарем та проведено туберкулінодіагностику.

За згодою батьків проводиллися щеплення дітей із числа ВПО.

04 жовтня 2022 року в  приміщенні Михайлівського ФАПу відбувся черговий виїзд медичної бригади лікарів, багато охочих мешканців отримали кваліфікаційну консультацію фахівців.

       Хочу висловити слова щирої вдячності нашому землекористувачу - Кобеняк Станіславу за його  небайдужість, за його безкорисливість та людяність, який за власні кошти придбав лікарські засоби, у той  час, коли були закриті та не працювали  всі аптеки, але ж він винайшов можливість  та 13 квітня 2022 року  для нашого ФАПу передав ліки ( які складалася з невеликої кількості груп медичних препаратів: знеболюючі, спазмолітики,  ліки від гіпертонії, протигрипозні дитячі сиропи та краплі для носа, шприці та вату).  Асортимент наданої благодійної допомоги можно побачити зі  статті та фото, які були висвітлені на сторінці Михайлівського старостинського округу в фейсбуці. 

        Від фармацептичної компанії ТОВ «ЕйМ» керівник Чистяков Олексій та товариство Червоного Хреста 08.09.2022 року через Олексіївську сільську раду до Михайлівського  ФАПу надійшла  благодійна допомога у вигляді лікарських засобів (бронхо, нефро чаї, ранозагоюючі препарати, антибіотики, противовірусні препарати, льодяники для горла, засоби захисту для медперсоналу) - весь асортимент наданої благодійної допомоги можно побачити зі статті та фото на сторінці Михайлівського старостинського округу в Фейсбуці.

      11 вересня 2022 року після благополучних ( тобто без людських жертв) двох прильотів на нашу територію було пошкоджено частково металопрофіль на даху (завернуло в гору) і будівлю ФАПу, вибито  три вікна,  які було тимчасово закрито плівкою, яку надав відділ благоустрою Олексіївської сільської ради, та були замовлені нові склопакети, які встановили після їх виготовлення. Також від вибуху в середині приміщення потріскалися стеля та стіни у всіх кімнатах. За наданою благодійною допомогою старостою села було придбано матеріали (шпакльовка для перетірки всіх стін, водоемульсійна фарба – (2 відра по 10л), фарба біла (2 банки по 2,8л.), для фарбування панелей та дверей, кольор зелений- 300мл.) та нашими працівниками з благоустрою села було зроблено внутрішній косметичний ремонт ФАПу.

15 листопада 2022 року Олексіївською сільською радою  в приміщенні було встановлено твердопаливний котел, який зразу був введений в дію. Дрова було завезено відділом благоустрою, також прийнятий на роботу кочегар.

                                   Торгівля:

   Здійснюють свою діяльність дві пересувні авто лавки:

  1. Фізична особа підприємець – Шевченко Ольга Анатоліївна
  2. Фізична особа підприємець - Чаплигін Сергій Миколайович
  3. Також здійснює торговельну  діяльність ФОП Вікторія Жиліна  на територіїприватногоподвір’яс.Михайлівка.                                             

Благоустрій села:
      2022 рік видався досить насиченим. Хоча у час дії військового стану  ми не змогли виконати всіх намічених завдань по соціально-економічному розвитку села, але загалом  попрацювали ми досить непогано.

      Зимові погодні умови у січні 2022 року були дуже специфічні, постійно була ожеледиця й постійно, протягом зими,  посипали пісчано-сольовою сумішшю нашу гірку при в’їзді в село,  гірку біля  Михайлівського ставка та  вулиці села Михайлівка. Хочу подякувати нашим мешканцям за допомогу в цій роботі – Олександру Реброву та його працівникам Багрянцевим Сергію та Володимиру, Станіславу Кобеняку та його працівникам Кулику Сергію та Губенко Сергію, Данченко Віталію, Долженко Ігорю, Шевлякову Сергію, Долженко Юрію,  які відгукнулися на моє прохання  про надання допомоги.

20 листопада  2022 року при ожеледиці власноруч робили пісчано-сольову суміш із залишку солі та піску, які залишилися з минулого року, та посипали дорогу на в’їзд в село (гору), центральну частину села Михайлівка – працівники з благоустрою – Страхова Надія, Острась Ірина, Шкуратова Мар’яна, їм допомагав Шевляков Сергій.

Проводилася розчистка від снігу центральної частини села.

       Відповідно до затвердженої  Програми соціально-економічного та культурного розвитку, на території сіл Михайлівського старостинського округу було виконано наступні заходи:
- підтримувався задовільний санітарний стан на території населених пунктів,
проводились заходи по обкосу трави обочин доріг по селах, обкосу трави територій комунальних установ, вирубки чагарників, в належному стані
підтримувались територія центру села Михайлівка,  прилеглі території біля дитячих майданчиків в с.Михайлівка,  біля пам’ятників та пам’ятних знаків,  автобусних зупинок, в’їздного знаку.

Проведено впорядкування  постаменту  братської могили загиблих воїнів. Після минулорічного ремонту за зиму вся фарба повідставала та облущилася разом із шпаклівкою. Було придбано за залучені кошти матеріали та проведено шпаклювання і покраску.

-  06.05.2022року –  в рамках всеукраїнської щорічної акції «Зелена весна» по впорядкуванню території сіл  Михайлівського старостинського округу було проведено день Довкілля в якому взяли участь робітники соціальної сфери, мешканці села  та долучились і бажаючі ВПО.  

  Із  15 травня 2022 року були прийняті на роботу у відділ благоустрою Олексіївської сільської ради  та працювали на території округу робітники з  благоустрою, які з відповідальністю працювали по наряду старости по підтриманню належного санітарного стану по території сіл: Михайлівка, Берестки, Сумці. 

Прибирали смітники створені (людьми), ламали на пустощах сухостої, проводили вирубки порослі в посадці в центрі села по вул.Центральна, вирубки чагарників до вул.Гагаріна, вул.Бугайченко, вул.Молодіжна, вул.8го Березня, перехрестя вул.Миру та провул.Миру, до вул.Польова.

Проводився неодноразово бензокосами покос трави обочин автодороги від в’їздного знаку на Михайлівський округ та до центру і в центрі  села, дитячих площадок (їх 3 шт.), автобусних зупинок (їх 5 шт.) покос трави всієї центральної частини с.Михайлівка (8 разів за сезон)- велика подяка працівникам Рожковому Вячеславу та Шкуратову Олександру.

 Дівчата проводили валкування та прибирання сухої трави.

      Збирали сміття, побите скло та пусті пляшки на узбіччях автодороги від знаку–Михайлівка- Берестки - Сумці та по території села - (2 рази).

    Обрубували від бур’янів в’їзд  в село Михайлівка,  проводили розчистку бордюрів занесених землею,  в центрі села, проводили їх побілку, побілку дерев, висадку квітників на центральній площі, пам’ятниках та біля установ, проводили їх полив протягом літнього періоду. Проводилося прибирання різних територій в центральній частині села Михайлівка від опалого листя.

Два рази в червні та вересні 2022 року відділом благоустрою Олексіївської сільської ради, по заявці старости, було виділено трактор з косаркою, який об’їхав та обкосив узбіччя в один слід всієї території Михайлівського старостинського округу. 

            12.09.2022 проводилися роботи з ліквідації  аварії (два прильоти), розчистка всієї центральної території села Михайлівка від грудок землі, було мітлами зметено всю центральну частину села. Велика подяка Євгену Полуектову-(Слобідське), нашим мешканцям - Ользі Грековій, Олександру Реброву, Олексію Черняєву за оперативне надання техніки для ліквідації вирв, завезення землі і планування території, та їх працівникам – Віталію Труфанову, Сергію Трошину.

Також були пошкоджені дахи  на будівлях: офіс старости, гараж для автомашини біля офісу,  СБК, нежитлова будівля колишній дит.садок, поштове відділення,  ФАП, гімназія, сарай та котельня на території гімназії. Відділ благоустрою Олексіївської сільської ради  надав 60 листів 8 хвильового шиферу – і вже  20.09.2022 року всі дахи були відремонтовані.

Велика подяка нашим односельцям – Олексію Леонтійовичу Бабичеву, Олександру Шкуратову, Юрію Сумцову, Вячеславу Рожковому, Сергію Шевлякову за оперативну, якісну та нелегку  працю .

Також відділом благоустрою було надано рулон  чорної плівки на ремонт вікон, де були розбиті шибки (нежитлова будівля колишній дит.садок – більше 20 вікон, поштове відділення – 3 великих вікна, амбулаторія – 3 вікна, гімназія – 3 вікна, сарай та котельня на території гімназії).  В подальшому в гімназії та ФАПі пошкоджені стеклопакети були замінені на нові, а в гімназії вхідні двері до їдальні.

  Велика робота проведена відділом Агрокомунгоспу по ремонту водогону до башти Рожновського, який теж постраждав після прильотів.  Було спочатку проведено ремонтні роботи на водогонній трубі, але потім з’ясувалося, що після вибуху вона вся, як сітка і сенсу в ремонті немає, та було прийнято рішення по заміні новою пластиковою трубою, довжиною близько 200 метрів водогону.          

       Хоча і працює сміттєвоз Олексіївського Агрокомунгоспу, який приїзджає через неділю по середах   на привеликий жаль, в край проблемним питанням залишається наша культура та піклування про навколишнє природне середовище, коли всупереч здоровому глузду створюються стихійні сміттєзвалища та викидається сміття хто куди хоче аби з двору,  а проводити постійно прибирання всіх смітників практично неможливо.

Недарма народна мудрість каже: «Чисто не там, де прибирають, а там, де не смітять». Тому і нам потрібно додержуватись народної мудрості, тоді і у нас буде чисте і охайне село, яке буде прикрасою всієї громади.
Хочу пригадати народне прислів’я − «Один в полі не воїн». Досягнуті успіхи в селі ми досягли разом з вами - хтось менше, хтось більше, кому як виходило. Завдячую  керівництву нашої громади, депутатам старостинського округу, друзям,  жителям села, вдячна своїй родині  за пораду і всебічну підтримку та допомогу.       
Бажаю всім вам здоров’я, успіху, витримки та впевненості у завтрашньому дні.
                    

Староста                                                                    Лариса  ШЕВЛЯКОВА

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Додавання бюджетного проекту

Увага! Переверте правильність заповнення форми подачі бюджетного проекту. Редагування даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту

Додати фото в бюджетний проект

Видалити зображення

Продовжити?

Ні, не видаляти

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних