Олексіївська сільська територіальна громада

Харківська область, Лозівський район

Природоохоронна операція “Новорічна ялинка”

Дата: 09.12.2022 15:01
Кількість переглядів: 97

Природоохоронна операція “Новорічна ялинка”

На виконання Доручення Державної екологічної інспекції України від 21.11.2022 р. № 945 «Про посилення заходів щодо запобігання здійснення правопорушень під час періоду заготівлі дерев хвойних порід в передноворічний період», з метою дотримання вимог природоохоронного законодавства,  в Україні розпочато проведення щорічної природоохоронної операції  “Новорічна  ялинка”.

 Екологічною інспекцією щорічно виявляються факти самовільних рубок хвойних насаджень, а також порушення порядку їх збуту.

Слід зазначити, що відповідно до статті 65 Кодексу України про адміністративні правопорушення, незаконна порубка і пошкодження дерев або чагарників; перевезення, зберігання незаконно зрубаних дерев або чагарників; знищення або пошкодження лісових культур, сіянців або саджанців у лісових розсадниках і на плантаціях, а також молодняку природного походження і самосіву на площах, призначених під лісовідновлення, тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від тридцяти до шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від ста п’ятдесяти до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Відповідно до ст. 88-1 КУпАП порушення порядку придбання, збуту чи розповсюдження об’єктів тваринного або рослинного світу тягне за собою накладення штрафу від тридцяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією об’єктів тваринного або рослинного світу чи без такої.

Закликаємо  керівників ринків, торговельних майданчиків, власників хвойних розплідників безумовно дотримуватися вимог природоохоронного законодавства під час заготівлі та реалізації хвойних насаджень.

Просимо кожного бути екологічно свідомими, не винищувати лісові насадження та купувати новорічні ялинки тільки в організованих пунктах продажу.

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних