Олексіївська сільська територіальна громада

Харківська область, Лозівський район

Національний природний парк «Гомільшанські ліси» інформує

Дата: 07.06.2022 11:50
Кількість переглядів: 1032

Категорично забороняється заготівля сіна на території Національного природного парку «Гомільшанські ліси»  без ліміту, затвердженого центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування i реалізує державну політику у сфері охорони навколишнього природного середовища, та дозволу, що видається обласною державною адміністрацією.

За умови отримання суб’єктом господарювання (який має намір в рамках чинного законодавства здійснити заготівлю сіна на землях Олексіївської  територіальної громади, які входять до складу національного природного парку «Гомільшанські ліси») ліміту, затвердженого центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування i реалізує державну політику у сфері охорони навколишнього природного середовища, та дозволів, що видаються обласними державними адміністраціями, доводимо до Вас особливості режиму сінокосіння на території об’єкту природно-заповідного фонду України, а саме — у господарській зоні Національного природного парку «Гомільшанські ліси»:

1.Уci роботи із заготівлі сіна в об’єкті природно-заповідного фонду України слід розпочинати не раніше 15 червня;

2.Бажаними строками викошування сіна (за умови отримання всіх дозвільних документів) є 15 — 25 червня, тобто, між двома циклами гніздування дрібних наземногніздових птахів (плиски, вівсянки);

3. Для збереження виводків деркача, фазана, куріпки cipoï  та перепілки, а також для збереження дуже корисних для лук ящірок прудких слід викошувати ділянки не від периферїі ділянки до ii центру, а від центру — до периферії a6o «змійкою» (з права — наліво i так від одного краю ділянки до іншого) це допоможе тваринам переміститись на вже скошені a6o ще не охоплені сінокосінням ділянки, винятком с ділянки, де по центру сінокосу с заболочене пониззя, на якому рослинність не викошують;

4. Не викошувати 5-метрову зону навколо заболочених понизь, озер-стариць, тощо. Також заборонено викошування / вирубування чагарників верби у заболочених пониззях.

5. Забороняється випалювання a6o складання на луках чи заболочених пониззях та на берегах річок i озер решток продукції сінокосіння (сіно, солома, зрубане гілля та скошені стебла чагарників, тощо).

       У випадку виявлення фактів незаконної заготівлі сіна на території НПП «Гомільшанські ліси» порушники будуть притягуватись до Законом передбаченої відповідальності.Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних