Олексіївська сільська територіальна громада

Харківська область, Лозівський район

Скажемо – “ні” насильству над дітьми

Дата: 30.11.2021 10:25
Кількість переглядів: 249

Родина – найдорожче, що є у кожного із нас. Це затишок і тепло, любов і повага. На жаль, останнім часом в Україні спостерігається негативна тенденція зростання випадків насилля та жорсткого поводження з дітьми з боку родини. Все частіше ми дізнаємося про жахливі випадки знущання над дітьми в сім’ях, проявлення над ними насильства та експлуатації. Жорстокість по відношенню до дітей та зневага їхніми інтересами мають різні форми і прояви, але завжди призводять до серйозних проблем зі здоров’ям та розвитком дитини, нерідко несуть загрозу її життю. Враховуючи важливість і актуальність проблеми соціального захисту дітей, попередження бездоглядності, жорстокості, насильства в сім’ї громада приділяє цим питанням особливу увагу. Для забезпечення захисту дитини від усіх форм фізичного, сексуального, економічного та психологічного насильства, недбалого й жорстокого поводження, реалізації права дитини на свободу, особисту недоторканність та гідність вживаються заходи щодо забезпечення скоординованої роботи структурних підрозділів відповідальних за реалізацію державної політики захисту дітей, у тому числі від домашнього насилля, проводяться превентивні заходи.

В межах чинного законодавства Службою у справах дітей, Центром  надання соціальних послуг, відділом соціального захисту населення, закладами та установам охорони здоров’я, освіти, органами національної поліції вживаються відповідні заходи для забезпечення своєчасного реагування та недопущення в сім’ях випадків насильства над дітьми, проводяться спільні виїзди в сім’ї з представниками правоохоронних органів, складаються відповідні протоколи, акти обстеження житлових умов тощо. Безперечно, проблема попередження насильства в сім’ї є надзвичайно складною і об’єднує в собі безліч взаємопов’язаних аспектів – соціальних, юридичних, економічних, медичних, психологічних, політичних. Тому для її подолання необхідно застосовувати в комплексі заходи правового характеру, соціальну допомогу, превентивні, виховні та просвітницькі потенціали впливу.

Усвідомлюючи значимість цієї проблеми, сільська рада звертається до кожного жителя громади та закликає вас не бути байдужими до сліз та болю дитини, яка потерпає від насилля у своїй сім`ї.

Подолати таке потворне явище, як насильство в родині, можливо лише за умови об’єднання зусиль державних органів та установ, місцевого самоврядування, громадських організацій, а головне – кожної небайдужої людини. Кожен з нас має сказати «ні!» насильству над дітьми у сім`ї. Бо це саме те місце, яке має бути місцем безпеки, де тебе поважають, де можна нікого не боятися! Пам`ятайте завжди – можливо ваш дзвінок стане вирішальним у порятунку дитини від домашнього насильства.Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних