Олексіївська сільська територіальна громада

Харківська область, Лозівський район

У лютому стартувала акція «Первоцвіт»

Дата: 02.03.2021 14:28
Кількість переглядів: 680

Державна екологічна інспекція у Харківській області розпочинає щорічну традиційну акцію «Первоцвіт-2021» –  у період з лютого до травня буде посилено державний контроль у галузі збереження рідкісних та червонокнижних обєктів рослинного світу.

Інспекцією будуть здійснені рейдові перевірки, направлені на припинення збору, перевезення та торгівлі зникаючими первоцвітами.

Зазвичай обсяги незаконної торгівлі первоцвітами особливо зростають напередодні свят, зокрема 8 березня.

Державні інспектори з  охорони навколишнього природного середовища у Харківській області в рамках акції «Первоцвіт-2021» проводитимуть рейдові перевірки в місцях збору та збуту декоративних рослин. Порушники будуть притягуватися до адміністративної відповідальності, за ст.88-1, ч.2 ст.88-1 та ст.90 Кодексу України про адміністративні правопорушення – штраф від тридцяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 510 грн. до 1700 грн.) з конфіскацією незаконно добутого чи без такої; від ста до двохсот п’ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 1700 грн. до 3655 грн.) з конфіскацією об’єктів рослинного світу; від двадцяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 340 грн. до 510 грн.) з конфіскацією незаконно добутого, - відповідно до послідовності вказаних статей.

Очевидно, що одними заборонами першоцвіти не врятуєш, а біля кожної квітки сторожа не поставиш. Ми апелюємо до екологічної свідомості громадян: закон оберігатиме природу тоді і тільки тоді, коли кожна людина шануватиме його, цінуватиме кожну рослину, занесену до Червоної книги.

Державна екологічна інспекція у Харківській області закликає громадян не купувати проліски та попереджає: навіть купуючи червонокнижні первоцвіти, Ви сприяєте незаконному промислу! Адже якщо не буде попиту – не буде і збуту!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних