Олексіївська сільська територіальна громада

Харківська область, Лозівський район

Звернення до мешканців Олексіївської ОТГ, щодо спалювання сухої рослинності та сміття!

Дата: 11.03.2020 11:16
Кількість переглядів: 670

Фото без опису

Фото без опису

З настанням пожежонебезпечного періоду все частіше здійснюються самовільні підпали сухої природної рослинності, стерні, соломи, після збиральних залишків та сміття, що призводить до знищення біорізноманіття, молодих особин тваринного світу, виникає загроза пожеж в полезахисних лісових смугах, загибелі людей.

Фото без опису

Фото без опису

При спалюванні стерні, соломи і пожнивних залишків згорає гумус – найбільш родючий поверхневий шар, внаслідок чого знижується біологічна активність грунту. Також спалювати листя та суху траву надзвичайно шкідливо, а особливо – відходи, оскільки вдихання диму є небезпечним для здоров’я людей.

Фото без опису

Крім того, спалювання рослинності не тільки завдає шкоди довкіллю та здоров’ю людей, а й може перерости у неконтрольоване горіння, пошкодження нижніх частини дерев, кущів та верхніх частин коріння, загрожувати знищенню будівель та споруд житлового сектору.

Олексіївська сільська рада попереджає керівників підприємств та організацій, які розташовані на території населених пунктів Олексіївської сільської ОТГ, а також мешканців селищ та сіл, про заборону спалювання опалого листя, стерні, соломи, іншої сухої рослинності.

Згідно зі ст. 152 Кодексу України Про адміністративні правопорушення за порушення правил благоустрою територій міст та інших населених пунктів передбачається штраф на громадян від 340 до 1360 грн; на посадових осіб, громадян – суб’єктів підприємницької діяльності від 850 до 1700 грн.

Олексіївська сільська рада звертається до усіх мешканців громади – проводити утилізацію трав’яних залишків та сміття у безпечний і законний спосіб, з метою уникнення забруднення навколишнього природного середовища.

 

З повагою,

Виконавчий комітет Олексіївської сільської ради.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних