Олексіївська сільська територіальна громада

Харківська область, Лозівський район

💬👩‍⚕️ Робоча нарада з медичними працівниками ФАПів на території Олексіївської громади

Дата: 05.07.2024 00:02
Кількість переглядів: 57

Фото без описуФото без опису

«Гроші йдуть за пацієнтом», «фінансування послуг, а не лікарняних стін», – це одні з ключових меседжів запровадженої у 2018 році моделі надання медичної допомоги на первинній ланці системи охорони здоров’я. Виникає питання: чому ж тоді мешканці нашої громади, які уклали декларації з сімейними лікарями КНП « Первомайський ЦПМСД»,не отримують цих якісних медичних послуг ? Адже сімейні лікарі повинні забезпечувати надання основних пакетів медичних послуг, пов’язаних із профілактичними оглядами, діагностикою та лікуванням, лабораторними дослідженнями вакцинацією пацієнтів тощо.

Для вирішення цього ключового питання сьогодні за ініціативою та під керівництвом голови громади Анатолія Страхова, відбулась робоча нарада з медичними працівниками ФАПів на території Олексіївської СТГ. Участь у нараді також взяли заступник сільського голови з питань діяльності виконавчих органів Світлана Рогатньова, секретар ради Валентина Блудова, керуюча справами (секретар) виконкому Олена Жадько та старости старостинських округів.

На порядку денному - організація прийомів та надання якісних медичних послуг сімейними лікарями КНП « Первомайський ЦПМСД» мешканцям громади в діючих ФАПах, забезпечення потреб для функціонування ФАПів у населених пунктах громади.

Проаналізувавши ситуацію, по кожному населеному пункту фінансовим відділом виконавчого комітету було прораховано сукупну суму витрат на утримання медичних закладів, заслухані та опрацьовані потреби для сталого та відповідного функціонування ФАПів.

Покращення обсягів та доступності медичних послуг на первинному рівні можлива лише за умови тісної співпраці медичних установ та органів місцевого самоврядування. Це не лише матеріальна, а й фахова підтримка.

Робимо та будемо робити все можливе, щоб відновити медицину в селах та селищах громади, і наші мешканці одержували належне медичне обслуговування.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, Email, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних