Олексіївська сільська територіальна громада

Харківська область, Лозівський район

🔰Запрошуємо взяти участь у навчально-інформаційному заході:«Земельні відносини в Україні у 2024 році: основні новели та нові ініціативи»

Дата: 17.04.2024 15:19
Кількість переглядів: 101

Фото без описуФото без опису

18 квітня 2024 року відбудеться навчально-інформаційний захід Земельні відносини в Україні у 2024 році: основні новели та нові ініціативи.
Даний захід проводиться в рамках серії навчальних та інформаційних заходів з питань аграрного та сільського розвитку, які організовано проектом ЄС «Інституційна та політична реформа дрібномасштабного сільського господарства в Україні» (IPRSA) у співпраці з Програмою «Підтримка прозорого управління земельними ресурсами в Україні», що фінансується ЄС та впроваджується Світовим Банком.
Повномасштабне вторгнення росії, розпочате 24.02.2022, назавжди змінила хід історії сучасної України. Ці події зачепили усі можливі сфери життєдіяльності суспільства, не оминувши і земельні відносини.
Земля є однією із найбільших цінностей, оскільки саме вона є ключовим фактором виробництва, запорукою економічного розвитку та забезпечення продовольчої безпеки. З огляду на це, в умовах воєнного стану, правильне врегулювання земельних відносин відіграє ключову роль, оскільки від цього залежить безпека не лише земельної та аграрної сфер, а й усієї країни в цілому.
Від успішної посівної кампанії в Україні, ефективного використання землі, залежить не тільки наша, а й світова продовольча безпека. Про це зазначено у своєму виступі Генеральний директор Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН. Економіка повинна працювати, а для цього необхідні ефективні нововведення, аби навіть у таких надскладних умовах ми могли отримувати максимальний результат та гарантію найсприятливіших умов від держави, в тому числі, і для сільського господарства.
Земельне законодавство невпинного удосконалюється, а відповідно, в учасників земельних правовідносин виникають практичні питання щодо реалізації тих чи інших його норм.
З огляду на вищезазначене, прийнято низку нормативно-правових актів, які спрямовано на пристосування цих відносин до нових умов. Протягом заходу ми коротко проаналізуємо основні зміни та новели та надати інформацію й відповіді на запитання учасників щодо тематики заходу.
Мета заходу - надати учасникам інформацію про земельне законодавство в умовах воєнного стану, інформувати про останні зміни у земельних відносинах у 2024 році, а також ознайомити з правовими аспектами володіння, користування, та обігу земельних ділянок. Протягом заходу також буде надано інформацію про укладання договорів оренди та розміщення виробничих об'єктів на орендованих земельних ділянках. Також, під час заходу будемо обговорювати питання підвищення ліквідності сільськогосподарських земель, а також можливості фонду часткового гарантування кредитів у сільському господарстві.
Організатор: Проект Європейського Союзу «Інституційна та політична реформа дрібномасштабного сільського господарства в Україні (IPRSA) у співпраці з Програмою «Підтримка прозорого управління земельними ресурсами в Україні», що фінансується ЄС та впроваджується Світовим Банком.

Формат: Онлайн-платформа ZOOM
Коли: 18 квітня 2024 року Час: 10.00-12.30


Учасники: виробники сільськогосподарської продукції різних організаційно-правових форм, представники органів виконавчої влади всіх рівнів, представники органів місцевого самоврядування/представники територіальних громад, представники наукових, дослідних та освітніх установ, представники галузевих та професійних організацій, сільськогосподарські дорадчі служби та сільськогосподарські дорадники, та інші зацікавлені особи.
Мова: українська
Посилання на підключення буде надіслано усім зареєстрованим учасникам.
Реєстрація на захід триватиме до 18-00, 17.04.2024 р.
Посилання на форму реєстрації: 👇

https://forms.gle/ENhZWsUDxthRcrkB8


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, Email, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних