Олексіївська сільська територіальна громада

Харківська область, Лозівський район

Про посилення заходів щодо збереження ранньоквітучих об’єктів рослинного світу в рамках операції «Первоцвіт»

Дата: 26.02.2024 11:07
Кількість переглядів: 105

Фото без опису

Виконавчий комітет Олексіївської сільської ради інформує, що на виконання заходів щодо збереження ранньоквітучих об’єктів рослинного світу в рамках операції «Первоцвіт» у зимово-весняний період 2024 року, на території Харківщини починається одна з наймасштабніший всеукраїнських екологічних акцій - операція «Первоцвіт - 2024», яка проводиться щорічно в Україні з лютого по травень з метою припинення незаконного збирання, транспортування та продажу рідкісних ранньоквітучих рослин.

   На виконання вимог Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища», Закону України «Про рослинний світ», Закону України «Про природно-заповідний фонд», Закону України «Про Червону книгу України», керуючись дорученням Державної екологічної інспекції України № 173 від 08.02.2024 року «Про посилення заходів щодо збереження ранньоквітучих об’єктів рослинного світу» виконавчий комітет Олексіївської сільської ради пропонує мешканцям громади вжити відповідні заходи щодо охорони рослин занесених до Червоної книги України та інших природоохоронних списків.

   !!Нагадуємо, що згідно законодавства, здійснюючи торгівлю рідкісними та зникаючими видами рослин та їх частинами, громадяни порушують закони України: „Про рослинний світ”, „Про охорону навколишнього природного середовища”, “Про Червону Книгу України”, правил торгівлі, та згідно ст. 88, 88-1, 90 Кодексу України про адміністративні правопорушення караються штрафами.

   Відповідальність несе не тільки продавець, а й покупець квітів. Адміністративна відповідальність передбачена у формі штрафів та збитків в перерахунку на кожну рослину.

     Виконавчий комітет Олексіївської сільської ради закликає всіх небайдужих громадян не залишати без уваги жодного факту торгівлі, а також не зривати, не продавати і не купувати перших весняних квітів заради збереження їх краси для майбутніх поколінь!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, Email, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних